"Heilige graal": fles whisky verkocht voor zo maar even 955.000 euro

AP
Een fles whisky heeft bijna een miljoen euro opgeleverd op een veiling in Edinburgh. De extreem zeldzame Macallan Valerio Adami 1926 heeft zestig jaar in een vat gezeten, bericht de BBC.

De onbekende koper telde bij veilinghuis Bonhams 848.000 pond (ruim 955.000 euro) neer voor de exclusieve whisky. Een expert van het veilinghuis sprak over de "heilige graal onder de whisky's''.

Het is niet de eerste keer dat iemand diep in de buidel tast voor het gewilde drankje. Een andere fles ging eerder dit jaar voor ruim 814.000 pond (bijna 918.000 euro) onder de hamer in Hongkong. Dat was toen volgens Bonhams het hoogste bedrag dat ooit op een openbare veiling werd betaald voor een Schotse whisky.

De whisky zat sinds 1926 in een vat en is in 1986 gebotteld. De naam verwijst naar kunstenaar Valerio Adami, die het etiket ontwierp. In totaal bestaan er maar 12 flessen, waarvan er één naar verluidt in 2011 kapot is gegaan tijdens een aardbeving in Japan. Zeker één andere fles zou soldaat zijn gemaakt.

REUTERS
REUTERS
REUTERS8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • alain schils

  Diegene die dit gekocht heeft, merkt misschien nog niet het verschil van smaak tussen deze fles whisky en een fles whisky uit een supermarkt. Gewoon een beetje de dikke nek uithangen en zich daarmee sympathiek voelen. Zogenaamde vriend-profiteurs zijn verzekerd. Arm schaap.

 • Prosperdine Klaas

  Hmmm. Mensen met klasse! Dubai?

 • Willy Vivet

  Mijn fles martini van 35 j oud dus nog even bijhouden.

 • Melanie Degucht

  Gewoon decadent.

 • wilfried de hert

  Dat zou ik nooit doen om de simpele reden dat ik het niet kan en daarmee is verklaart waarom ook dit verkocht geraakt.