“Heb je spijt van al je leugens?”: Trump even met mond vol tanden na vraag reporter

EPA
“Heb je spijt van al je leugens?” Met die vraag heeft een reporter van de Amerikaanse nieuwssite HuffPost president Donald Trump even met de mond vol tanden gezet tijdens een briefing in het Witte Huis. Beelden van het voorval gaan als een lopend vuurtje rond op sociale media.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Ik wilde hem dat al vijf jaar vragen”, reageerde de ervaren Witte Huis-correspondent S.V. Dáte na zijn tussenkomt op Twitter. De beelden werden donderdag gemaakt. Ze werden intussen door heel wat andere journalisten en nieuwsmedia gedeeld en miljoenen keren bekeken.

“Heb je ook maar enige spijt van alle leugens die je tegen het Amerikaanse volk verteld hebt?”, kan je de reporter horen vragen. Waarop Trump antwoordt: “Van al wat?”

“Alle leugens en alle oneerlijkheden”, repliceert de journalist. Waarop Trump vraagt: “Die wie heeft verteld?” Waarop de reporter antwoordt: “U.”

Trump weet zichtbaar even niet goed wat te zeggen en besluit de reporter daarop te negeren en iemand anders een vraag te laten stellen.

Vorige maand rapporteerde de Amerikaanse krant The Washington Post dat Trump al meer dan 20.000 misleidende of ronduit onjuiste uitspraken had gedaan tijdens zijn presidentschap. Bijna 1.000 daarvan gingen over de coronapandemie. De krant hield dat nauwgezet bij in een speciale database.

Lees ook: Trump trekt Amerikaanse afkomst Kamala Harris in twijfel
30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin Van Roy

  toch raar als iemand iets doet dat Trump schade aanbreng dan is zijn fan clubje hier om hem te verdedigen en halen ze zaken boven die er niets mee te maken hebben. Frederic Migom de Amerikaanse Luchtaanvallen op Syrië in 2017 al vergeten dan of tellen die aanvallen niet mee voor u. Maar ja voor die Trump lovers kan hij niets mis doen zelfs niet wanneer hij een paar uur later totaal iets anders zegt dan net ervoor dan nog is het pure waarheid.

 • joan vliegen

  Ik denk dat het naar later toe een goede zaak is dat een wereldleider in vraag word gesteld naar geloofwaardigheid vertrouwen en welke belangen hij of zij al dan niet dient. Goede zaak. Een vraag niet beantwoorden die supersimpel is is ze duidelijk beantwoorden. Toch leuk de teloorgang van ik zeg en doe maar op...Uw waardering is er al of komt nog geloof me maar.

 • Jos Mardig

  Beste an kobe, Trump heeft alle kenmerken van een narcist, en vermoedelijk heeft hij niet het besef dat hij liegt. Wat ik niet begrijp is dat hij verkozen werd, gedragen wordt door de Republikeinse partij, en vooral door een groot deel van het Amerikaanse volk, ook nu nog steeds. Het is niet mijn president, niet mijn stijl, maar hij is zeker niet de slechtste president ooit. Lees uw geschiedenis na, er zijn erbij die bewust Amerika bedrogen en belogen hebben, en veel bloed aan de handen hebben!

 • Patrick Verdeyen

  Hij liegt niet hij gelooft ze zelf de clown

 • guy Van Deun

  Een man met verantwoordelijkheid zoals Trump moet elke vraag kunnen beantwoorden, en als inderdaad de N.P. reeds 20.000 onregelmatigheden heeft ontdekt zou Trump van het toneel moeten verdwijnen.