‘Handtastelijke’ Joe Biden: “Ik zal meer afstand houden”

Joe Biden
REUTERS Joe Biden
Joe Biden, de voormalige vicepresident van de Verenigde Staten, zegt dat hij meer afstand zal houden in zijn contact met mensen. Hij erkent dat zijn omgang met vrouwen in het verleden sommigen van hen een ongemakkelijk gevoel heeft bezorgd.

De 76-jarige Biden, die een gooi naar het presidentschap namens de Democraten overweegt, kreeg afgelopen week kritiek op zijn ‘’handtastelijkheid’. Zo betichtte de 36-jarige politica Lucy Flores hem van het geven van een misplaatste kus. Daarop kwamen ook andere verhalen los.

In een video op Twitter reageert Biden vanavond voor het eerst. “Ik heb in mijn carrière altijd geprobeerd om verbinding te maken, door handen te schudden, door mensen te omhelzen, hen bij de schouders te pakken en zeggen dat ze het kunnen. Mannen en vrouwen, jong en oud. Dat is mijn manier. Maar sociale normen zijn aan het veranderen, ze verschuiven. Daarbij horen de grenzen van het beschermen van persoonlijke ruimte. Dat snap ik", zegt Biden. “Ik zal dat in het vervolg respecteren.”

Het gedrag van Biden zorgde al eerder voor incidenten, zo ook tijdens de eedaflegging in 2015 van de toenmalige nieuwe minister van Defensie, Ashton Carter. Terwijl Carter een toespraak hield, legde Biden zijn handen op de schouders van de echtgenote van de nieuwe minister en hield hij zijn hoofd vlakbij haar wang. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • yves Orlando

    Het moest Trump zijn, dan was het al wat maar nee democraten mogen alles hé

  • Laurent Van De Velde

    Ik walg van de manier hoe de democraten Trump constant proberen af te breken, en zou nooit op een Clinton of Biden stemmen, maar dit is even ridicuul als wat ze met Trump proberen doen. Iemands carrière om zeep proberen helpen met onbenulligheden...