“Grootste vangst in 25 jaar”: politie vindt bijna anderhalve ton cocaïne in haven van New York

De vondst dateert van eind februari, maar werd nu pas bekendgemaakt.
REUTERS De vondst dateert van eind februari, maar werd nu pas bekendgemaakt.
In de haven van New York is in een container maar liefst 1.450 kilogram cocaïne aangetroffen. De drugs hebben een straatwaarde van ongeveer 77 miljoen dollar. Volgens de autoriteiten gaat het om de grootste cocaïnevangst van de afgelopen 25 jaar.

De drugs werden tijdens een inspectie op 28 februari aangetroffen in 60 juten bundels die verborgen zaten in een container vol gedroogd fruit. De container was afkomstig uit de haven van Buenaventura in Colombia.

"Dit is een grote vangst, het is zelfs de grootste cocaïnevangst in de haven van New York/Newark sinds mei 1994", verklaarde Troy Miller van de Drug Enforcement Administration. Volgens de federale autoriteiten gaat het bovendien om de tweede grootste cocaïnevangst ooit in deze haven.

Voorlopig werden naar aanleiding van de ontdekking nog geen arrestaties verricht.

De wateren voor New York, met op de achtergrond het vrijheidsbeeld. Archieffoto.
REUTERS De wateren voor New York, met op de achtergrond het vrijheidsbeeld. Archieffoto.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • barbara Tack

    Straatwaarde in New York is een pak hoger dan in België.

  • aaron aerts

    Voordat iemand dat risico genomen heeft, hebben ze al véél cocaine door hetzelfde systeem binnen gekregen.

  • Paul Philippaerts

    Het gekke is dat de straatwaarde totaal niet in verhouding staat met de kostprijs. Het is wel een tegenvaller voor die drugsmannen maar financieel doe ze geen pijn. Morgen is al een nieuwe lading onderweg en daar kunnen ook weer gigantische bedragen op gewonnen worden. De staten zullen zelf drugs moeten kweken om die maffia een halt toe te roepen. Nu is het gewoon dweilen met de kraan open.