“Grootste drugsvangst ooit”: Australië onderschept crystal meth met straatwaarde van 750 miljoen euro

De drugs zaten verstopt in luidsprekers.
Australian Federal Police De drugs zaten verstopt in luidsprekers.
De Australische autoriteiten zeggen de grootste drugslading ooit te hebben onderschept. Het gaat om een grote hoeveelheid methamfetamine, ook bekend als meth of crystal meth: een harddrug die een sterke werking heeft op het centrale zenuwstelsel.

De drugs, met een geschatte straatwaarde van ongeveer 750 miljoen euro, zaten verstopt in enkele luidsprekers. Als ‘extraatje’ zat er ook nog zo’n 37 kilogram heroïne verstopt tussen de crystal meth. 

Op die manier kwamen de drugs aan in de haven van Melbourne, verscheept vanuit Thailand. Per toeval werd de lading gecontroleerd op “abnormaliteiten”.

In totaal ging het om een drugsvangst van maar liefst 1.600 kilogram. Dat is hetzelfde als 13 procent van alle drugs die in 2018 onderschept werden in Australië.

Crystal meth
Photo News Crystal meth

“Epidemie" 

Australië kampt met een “ernstige epidemie” van methamfetamine-gebruik, dat meldde de Australische minister van Justitie Michael Keenan eerder al. Dat zei hij nadat de autoriteiten een lading van 903 kilogram aan crystal meth onderschepte.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hugo Bavré

    Druggebruik dat de samenleving aantast moet zeer streng bestraft worden. De strafmaat moet zo zwaar zijn dat men er zeker van is dat de overtreder geen zin meer kan hebben om in herhaling te vallen.

  • rik lagrou

    Overheden AUB zorg dat deze drug niet verder Of ganse maatschappij gaat stuk Ook gebruikers van andere drugs Zorg dat dat niet gebruikt Laat jullie niet foppen