"Groepen jongeren terroriseren zwembad in Den Haag"

Kinderen krijgen zwemles
Archieffoto AD Kinderen krijgen zwemles
Het personeel van Zwembad het Zuiderpark in Den Haag luidt de noodklok over groepen jongeren die het bad zouden terroriseren. "Dagelijks is er politieassistentie nodig om de jongeren er uit te zetten of te arresteren."

In een mail aan raadslid Richard de Mos lucht het personeel van het zwembad zijn hart. Volgens een medewerker zijn er al sinds de opening in 2000 veel problemen met groepen jongeren. "Zij domineren en bezitten het zwembad  dusdanig dat veel medebezoekers en personeel daar ernstig onder lijden", is in de mail te lezen. Bezoekers zouden wegblijven uit angst voor de jongeren en de problemen die zij veroorzaken.

Volgens de medewerker worden goederen gestolen en spullen vernield. "Dagelijks is er politieassistentie nodig om de jongeren er uit te zetten of te arresteren." Ook zouden jonge meisjes niet veilig zijn. "Als er wel dames komen worden zij door het aanwezige personeel gewaarschuwd zich niet te uitdagend te kleden en de wildwaterkreek, het buitenbad en de Whirlpool te mijden. Puur omdat de kans zeer groot is dat je dan als vrouw wordt aangerand. Dit gebeurt wekelijks!"

Opheldering
Groep de Mos vraagt morgenavond het stadsbestuur om opheldering. Bij de fractie zouden zich enkele medewerkers en bezoekers van het zwembad hebben gemeld om hun verhaal te doen.

Het is niet de eerste keer dat Haagse zwembaden in opspraak komen. Zo werd vorig jaar bekend dat er bij diverse baden een angstcultuur heerste en dat medewerkers tegen elkaar werden opgezet.