'Golden State Killer' pleit schuldig aan zeker 13 moorden en tientallen verkrachtingen

Joseph DeAngelo, de "Golden State killer".
REUTERS Joseph DeAngelo, de "Golden State killer".
Joseph DeAngelo, de "Golden State killer" die in de jaren zeventig en tachtig Californië terroriseerde, heeft maandag in een rechtbank in Sacramento ermee ingestemd schuldig te pleiten aan zeker 13 moorden, tientallen verkrachtingen, ontvoeringen en andere misdaden.

Als onderdeel van een deal die met het openbaar ministerie is onderhandeld, moet de intussen frêle 74-jarige seriemoordenaar feiten met straffen van lange duur bekennen, in ruil voor het laten vallen van de doodstraf. Hij riskeert 11 levenslange gevangenisstraffen.

DeAngelo, een voormalige politieman, werd in 2018 eindelijk opgepakt in een buitenwijk van het Noord-Californische Sacramento, dankzij DNA-sporen vanop een van de plaatsen delict, die werden vergeleken met de genetische informatie in een stamboomdatabase.

Hij kon daarop gelinkt worden aan verschillende gruwelijke feiten die jarenlang onopgelost waren gebleven. DeAngelo wordt ervan verdacht achter in totaal meer dan 50 verkrachtingen en minstens 13 moorden te zitten in de jaren zeventig en tachtig. 

REUTERS
REUTERS
REUTERSReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.