Exclusief voor abonnees

“Gevaar op oorlog met Iran nog niet geweken”

Veiligheidsdiensten verwachten nog wraak en vrezen voor een overmoedige Trump

Betogers in Teheran steken de Israëlische en Amerikaanse vlag in brand na de aanslag op legerleider Qasem Soleimani.
AFP Betogers in Teheran steken de Israëlische en Amerikaanse vlag in brand na de aanslag op legerleider Qasem Soleimani.
De Amerikaanse aanslag op de Iraanse legerleider Qasem Soleimani heeft niet tot de gevreesde oorlog geleid. “Maar die was dichterbij dan we beseffen”, vertellen veiligheidsbeambten aan de Amerikaanse zender NBC. Volgens hen is het gevaar nog niet geweken. “Iran blijft zinnen op wraak en Trump dreigt overmoedig te worden”, waarschuwen zij.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Cleynhens

  De Amerikanen moeten zich daar niet moeien, maar ook die Iraniërs moeten daar wegblijven !!!!! Of denk hier iedereen dat die Iraniërs lievertjes zijn voor de Irakezen ?????

 • werner Van der Kelen

  Trump is een gek die de wereld in brand kan steken

 • Wesley Christiaens

  @ Guido, Obama heeft veel meer oorlog gevoerd en zo meer doden op zen geweten. Trump trekt zelfs troepen terug, wel eerlijk blijven en juiste commentaar geven he.

 • guido Bervoets

  Stel u voor wat er zou gebeuren als Iran koelbloedig ergens in het buitenland twee hooggeplaatste Amerikanen zou geliquideerd hebben? Hell en fury zou losgebarsten zijn en er zou van Iran geen spaander meer overgebleven zijn. Dat is nochtans net hetzelfde wat Trump Iran heeft aangedaan. Als ze Trump niet snel onder controle krijgen gebeuren er grote ongevallen.