“Gesprekken over opvolger Merkel nog niet aan de orde”

Annegret Kramp-Karrenbauer.
EPA Annegret Kramp-Karrenbauer.
Het is nog te vroeg om de discussie te starten over de opvolging van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Dat heeft CDU-voorzitter Annegret Kramp-Karrenbauer gezegd in een interview. De CDU, de grootste partij in de Duitse regering, is nu gefocust op onderwerpen die Duitsland vooruit moeten helpen. "Daarom blijven we daarop hameren, vragen over personeel zijn niet aan de orde nu”, klinkt het.

Kramp-Karrenbauer kwam vorige maand aan de leiding van de partij nadat Merkel het voorzitterschap afstond na een reeks van verliezen bij deelstaatverkiezingen. Toen ze aankondigde op te stappen als voorzitter gaf ze wel aan bondskanselier te willen blijven tot het einde van haar mandaat, in 2021.

De CDU-voorzitter onderlijnt dat Merkel heel populair blijft en dat de CDU nu vooral wil dat de regering zijn job blijft doen. "Al de rest is speculatie", aldus Kramp-Karrenbauer.

De voorzitter kondigde nog aan dat de CDU de dertigste verjaardag van de val van de Berlijnse muur wil gebruiken als een kans om het gesprek met burgers aan te gaan. Ze wil hen herinneren aan de omstandigheden die geleid hebben tot de Duitse hereniging. Er zal speciale aandacht zijn voor het oosten van het land, daar bestaat immers nog veel ongenoegen over de lagere levensstandaard.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.