"Geruis" in Zuid-Atlantische Oceaan dan toch niet van vermiste Argentijnse duikboot

Dit schip neemt deel aan de zoekactie.
AFP Dit schip neemt deel aan de zoekactie.
Het "geruis", dat reddingsschepen gisteren in de Zuid-Atlantische Oceaan hadden opgevangen, blijkt dan toch niet van de spoorloze Argentijnse duikboot te zijn. Het vaartuig is sinds vorige week woensdag vermist en heeft 44 bemanningsleden aan boord. Dat zei marinewoordvoerder Enrique Balbi gisterenavond in Buenos Aires.

"Het geruis is niet afkomstig van een duikboot, het kan van biologische oorsprong zijn", zei Balbi, nadat een opname van het geruis met speciale software onderzocht was. De omgeving werd zekerheidshalve intensief doorzocht door twee schepen, op zoek naar onderzeeër ARA San Juan, met 44 bemanningsleden.

Twee Argentijnse marineschepen, die deelnemen aan de internationale zoekactie in de Zuid-Atlantische Oceaan, hadden gisteren met hun sonarapparatuur geluidssignalen opgevangen. Hun registraties werden doorgestuurd naar een Amerikaanse Boeing P-8, waarmee schepen en onderzeeërs opgespoord kunnen worden, voor nader onderzoek.

De internationale zoektocht naar de vermiste duikboot is intussen een race tegen de tijd. De ARA San Juan heeft volgens de marine een zuurstofreserve van zeven dagen.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Philip Deweer

  Nasa heeft het zoeken gestopt, er is onduidelijkheid over de laatste positie van de duikboot... Lees de duikboot was aan het spioneren rond de Falklands Islands... Het heeft inderdaad weinig zin te zoeken waar iets niet is

 • jacques vansteenkiste

  is het niet mogelijk in zo n situatie een soort ballon af te schieten via de torpedo buis die dan boven de zee op de plaats van het onheil blijft hangen ...???

 • Guy Hellebosch

  hopelijk vinden ze die mensen,Dit moet verschrikkelijk zijn.

 • Ferdinand Engelbeen

  Ik vrees het ergste voor de bemanning: als ze geen signalen opvangen is het net als zoeken van een speld in een volledige hooischuur: vrijwel onmogelijk terug te vinden in de wijde oceaan, ook al heb je een idee over de route die ze hebben gevolgd...

 • didier Amelot

  ...luchtreserve dus ... Met zuurstof zouden ze niet ver geraken ...dit wordt al giftig vanaf -6m ...