"Geef me één minuut met die rotzak": vader van slachtoffers valt pedofiel Larry Nassar aan in rechtbank

REUTERS
Larry Nassar, de 54-jarige ex-osteopaat van de Amerikaanse turnploeg die onlangs werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 tot 175 jaar wegens grootschalig seksueel misbruik, werd aangevallen in de rechtbank.

Randall Margraves, de vader van drie van Nassars slachtoffers, stormde naar voren en wilde uithalen naar de beklaagde. De man werd snel tegengehouden en weggeleid uit de rechtszaal in Charlotte, Michigan. "Geef me één minuut met die rotzak", zei Margraves toen hij werd overmeesterd. Net voor de aanval had hij ook al aan de rechter gevraagd of hij niet even met Nassar in een gesloten kamer mocht.

Het ging om een hoorzitting over Nassars werk met Twistars, een vooraanstaande turnclub uit Michigan. Meer dan 30 slachtoffers hebben al verklaringen afgelegd. Tijdens een gelijkaardige zitting, die vorige week afliep, getuigden meer dan 150 meisjes en vrouwen.

Nooit meer vrij

“Ik heb net uw doodvonnis ondertekend”, zei rechter Rosemarie Aquilina vorige week na het voorlezen van de straf. De kans dat Nassar ooit nog op vrije voeten komt, is immers onbestaande.

Voor de uitspraak bood Nassar nog zijn verontschuldigingen aan. Hij had het op de laatste dag van zijn proces over de “emotionele vernietiging” die hij bij zijn slachtoffers aanrichtte. “Wat ik nu voel valt in het niets bij de pijn, trauma’s en emotionele afbraak die jullie voelen”, richtte Nassar zich tot zijn talrijke slachtoffers.

De Amerikaan gold lange tijd als een van de beste dokters ter wereld. In december werd Nassar al veroordeeld tot zestig jaar gevangenisstraf voor het bezit van kinderporno.

AP52 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tina Colpaert

  Wel raar dat al die ouders nooit iets gehoord of gezien hebben aan hun kinderen ze zullen toch niet allemaal gezwegen hebben?

 • Jurgen Mertens

  Ik begrijp de reactie en de woede van de vader ! Respect

 • benny vandersanden

  Justitie is niet gelijk aan gerechtigheid. Enkel mensen die direct getroffen werden kunnen oordelen wat gerechtigheid is voor hen. Die pedofiel heeft nu wel levenslang maar al te vaak krijgen criminelen belachelijk lage straffen waar door slachtoffers nogmaals gestraft worden

 • Jos Vercammen

  De woede van die vader kan ik best begrijpen, maar zijn reactie heeft niets met rechtvaardigheidsgevoel te maken, maar met persoonlijke wraakgevoelens. Trouwens, hij moest dit niet doen omdat de dader vrijuit ging; in tegendeel hij kreeg een zeer zware gevangenisstraf, die hij in de Verenigde Staten zeker niet zal ontlopen. Wraakacties hebben nog nooit een een probleem of een vete opgelost.Integendeel ze leiden meestal tot nog veel erger leed.

 • Clement Asselman

  Idioot gedrag. Stel dat die dader eens technisch beter is qua gevechtsport. Dan zou die vader wel eens het pak slaag van zijn leven kunnen gekregen hebben! Soms lees je hier ook van die stoere reacties (Geef mij die dader maar eens in handen, enz...). Belachelijk stoer gedrag, dat niets, maar dan ook niets verandert.