"Ga niet naar haar lichaam kijken": tragisch advies van lijkschouwer aan familie van Instagram-model (20) dat omkwam op superjacht

Sinead McNamara.
Facebook Sinead McNamara.
De lijkschouwer heeft de doodsoorzaak vastgesteld van Sinead McNamara, het Australische model dat vrijdag omkwam op de luxejacht van een Mexicaanse multimiljardair in Griekenland. Hij raadde de familie ook af de overledene te gaan groeten, omdat haar lichaam te zwaar toegetakeld is. Ook de kapitein die als eerste op het drama uitkwam, is zwaar onder de indruk. McNamara stierf door ophanging. Een stukgelopen relatie speelde mogelijk in haar hoofd.

Het was vrijdag de laatste werkdag als bemanningslid op het indrukwekkende superjacht van 120 miljoen euro voor Sinead McNamara, een 20-jarig model en influencer met intussen meer dan 28.000 volgers op Instagram - na haar dood is dat aantal verdubbeld. Ze had enkele uren later al afgesproken met haar moeder en zus voor een familievakantie in Griekenland. Het schip - de Mayan Queen IV, eigendom van de Mexicaanse superrijke zakenman Alberto Bailleres (87) - lag aangemeerd in Agostoli op het Griekse eiland Kafalonia. Bailleres was enkele dagen eerder al met zijn familie weer naar Mexico gevlogen. McNamara was nog alleen met een twintigtal crewleden aan boord. Een kwartier voor het drama zou ze nog met een van hen gepraat hebben. Ze zou het over haar wankele toestand hebben gehad en over een stukgelopen relatie.

Happy little 🍩

Een foto die is geplaatst door null (@sineadmcnamara) op

Die vrijdagochtend rond kwart voor twee merkte de kapitein van een ander superjacht dat daar voor anker lag na een avondje uit plots Sinead McNamara op. Ze bevond zich op het achterdek van de Mayan Queen IV. De kapitein riep haar, maar ze reageerde niet. Hij sloeg daarop alarm.

McNamara werd even later verstrikt in touwen en bewusteloos aangetroffen. Ze werd in comateuze toestand afgevoerd, maar overleed in de helikopter op weg naar Athene. 

Een foto die is geplaatst door null (@sineadmcnamara) op

De lijkschouwer bevestigde aan de Daily Mail dat de doodsoorzaak ophanging was. De speurders blijven bij hun eerste vermoedens dat Sinead McNamara zichzelf van het leven beroofde. De resultaten van enkele bijkomende onderzoeken kunnen nog maanden op zich laten wachten.

De lijkschouwer zei verder dat hij Sineads mama Kylie en zus Lauren heeft aangeraden om niet te gaan kijken naar het lijk van hun dierbare overledene in het mortuarium, omdat het volgens hem "in zo'n vreselijke staat" is.

🕊

Een foto die is geplaatst door null (@sineadmcnamara) op

De kapitein die de Instagramster vond, vertelde nog dat een arts aan boord van de Mayan Queen IV minutenlang geprobeerd heeft Sinead McNamara te reanimeren. Tevergeefs. De familie blijft achter met duizenden vragen over wat er zich in het hoofd afspeelde van de vrolijke Sinead die op Instagram zo van het leven leek te genieten. Al postte ze twee weken geleden wel een opvallend bericht bij een foto van zichzelf op een quad: "Mijn hoofd is helemaal in de war. Breng mij terug naar hier, waar mijn enige zorg was om mijn schedel niet te breken". Ze voegde er emoji's van een vulkaan, een tornado en een naald druipend van het bloed aan toe.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

My head is all over the shop today 🌪🌋 take me back to this where my only worry was not cracking my skull open 💉

Een foto die is geplaatst door null (@sineadmcnamara) op

Last year in the Mediterranean, can’t wait for this years med season warm weather couldn’t come soon enough 💦

Een foto die is geplaatst door null (@sineadmcnamara) op

Multimiljardair Alberto Bailleres.
RV Multimiljardair Alberto Bailleres.

💸

Een foto die is geplaatst door null (@sineadmcnamara) op

De Mayan Queen IV.
rv De Mayan Queen IV.

Boats & tequila💁🏼‍♀️

Een foto die is geplaatst door null (@sineadmcnamara) op
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anthony van der Borght

  Erg dat zo iemand eind aan haar dagen zet gewoon voor de liefde !!! Zo een schoon vrouw er zijn zoveel mannen dat op haar zoude vallen. Dat was het niet waard eind aan u dagen zetten voor de liefde !!!

 • Gerreke Van Bovendaele

  Foto's op instagrammodellen zijn niet het echte leven. Het ziet er allemaal spontaan en natuurlijk uit, maar aan één foto hun account gaat uren voorbereiding vooraf. Alles is slechts schone schuin. Welke werkelijkheid daar achter schuil gaat, is niet te zien op hun instagram account.

 • Frank Joos

  Kort maar luxeleus leven gehad Veel dingen gedaan waar een ander mens juist kan van dromen.

 • Jos Vervoort

  Indeed, hoe kan een lichaam door ophanging er erg toegetakeld uitzien?

 • Eric Vaeske

  Men heeft haar nog proberen te reanimeren. Dus heel lang zal ze niet gehangen hebben. En ik heb veel lijken gezien in mijn professionele leven. Maar een “ verse “ opgehangene is helemaal niet verminkt. Bizar.