Ga naar de mobiele website
^ Top

'From Africa with love': hier komen je Valentijnsbloemen vandaan

Die prachtige bloemen die op deze hoogdag van de liefde in jouw huis staan te pronken? Ze hebben een serieuze weg afgelegd. Want de kans is heel groot dat jouw boeketje bloemenpracht uit Kenia komt.

Kenia? Jawel. Dat verse en frisruikende boeket dat manlief in de lokale bloemenwinkel heeft gekocht komt heel waarschijnlijk uit het verre Afrikaanse land. Ook al blijven onze noorderburen een topexporteur op het vlak van bloemen, meer dan 30 procent van de bloemen in Europese bloemenwinkels komt uit Kenia.

En eigenlijk is dat helemaal zo gek nog niet. De kosten in Europa zijn beduidend gestegen. Ondanks de verre reis die de bloemen moeten afleggen, is de kweek en de export van bloemen in Kenia goedkoper.

En hoewel de Keniaanse bloemensector enkele jaren geleden nog onder vuur lag voor de werkomstandigheden en de overdreven lage lonen, heeft internationale druk de situatie veel rooskleuriger gemaakt. Ook de Keniaanse economie floreert. Het Afrikaanse land is uitgegroeid tot één van de grootste bloemenexporteurs ter wereld.

afp
afp
ap
ap


Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug