'Fire and Fury' werpt ook nieuw licht op Donalds kapsel: gevaarlijke medicatie en veel haarlak

AFP
Zijn campagneteam pleegde landverraad, zijn dochter wil presidente worden, en Donald zelf kan met moeite lezen en eet cheeseburgers in bed. De opvallende onthullingen in 'Fire and Fury', het boek van journalist Michael Wolff over het presidentschap van Trump, domineren de wereldpers. Maar tussen al die grootse uitspraken zit er ook een kleiner pareltje aan kennis verborgen: het geheim achter het kapsel van het Amerikaanse staatshoofd.

Of alle beweringen in Michael Wolffs boek waar zijn, is niet helemaal duidelijk, maar hij is in ieder geval erg grondig geweest. Hij heeft het over de grote politieke gebeurtenissen, maar ook over minder belangrijke zaken. Zoals Trumps kapsel.

Dat kapsel, een nogal unieke sculptuur, vergt volgens Wolff erg veel tijd en geld. Hij kwam dat te weten omdat dochter Ivanka haar vader vaak plaagt met zijn uitzonderlijke haardos, waarna de journalist op onderzoek uittrok. Zo blijkt Trump eigenlijk compleet kaal bovenop zijn hoofd en onderging hij een hoofdhuidreductie. Daarbij haalt een chirurg een deel van de 'kale' huid weg, om daarna de huid waar wél haar op staat uit te rekken over het hoofd. Klinkt pijnlijk? Dat is het ook, en het kost ook nog eens handenvol geld. Je bent duizenden dollars kwijt aan de operatie, die vaak niet eens lukt.

Photo News

Kleurmiddel en haarlak

's Ochtends heeft The Donald ook wat werk om zijn haar in model te brengen. Hij kamt het omhoog van de voor- en zijkant zodat er geen kale plekken te zien zijn, en fixeert het dan met een stevige haarlak. Hij neemt volgens Wolff ook zware medicatie. De dokter van de president had het over finasteride, een middel tegen haarverlies dat gelinkt wordt aan zware fysieke en psychologische bijwerkingen. Om nog maar te zwijgen van de erectiestoornissen.

Ten slotte gebruikt Trump ook nog het product 'Just for Men', een kleurmiddel dat het haar donkerder maakt. Maar zijn haar is niet echt donker, zeg je? Klopt, de president blijkt namelijk weinig geduld te hebben en laat het middel nooit lang genoeg zitten, met de gele strokleur als resultaat.
21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerry Cle

  Dit artikel zegt gewoon wat er in het boek staat. Het zegt zelf dat het niet duidelijk is dat alle beweringen van Wolff waar zijn. Vermits de meeste getuigen in het boek Trump aanhangers zijn veronderstel ik dat het wel geloofwaardig is.

 • Evarist Verplancke

  Hij heeft, bij zijn bezoek aan Europa, veel geld geboden voor het toupetje van Hein Vanhaezebrouck, maar die wilde het niet afstaan om zijn geloofwaardigheid niet te verliezen.

 • John Ulmer

  In de P-magazine stonden ernstigere zaken dan in dit boek blijkbaar.... Is men niet lichtelijk aan het overdrijven in het belachelijk maken van Trump ? Kan je je voorstellen wat er zou gebeurd zijn moest iemand beweerd hebben dat Obama graag bananen at (wat misschien nog waar was ook) ? Het hek zou van de dam zijn, niet?

 • luc vanderlinden

  Als dit in Amerika het niveau is geworden van het democratisch debat, dan zijn ze echt ni goe bezig. Zielig.

 • Jozef Van Vaerenbergh

  Diane je hebt inderdaad gelijk deze "inside information" is zo belachelijk onbelangrijk vandaar ook mijn conclusie over de waarde van het boek en de informatie die er in staat.