"FBI start nieuw onderzoek naar Clinton Foundation"

Hillary Clinton.
Getty Images Hillary Clinton.
De gerechtelijke diensten in de VS hebben een nieuw onderzoek opgestart naar onwettige activiteiten bij de Clinton Foundation. Dat heeft het Amerikaanse politieke blad The Hill van verschillende bronnen vernomen. De FBI-agenten van Little Rock, waar de instelling van de Clintons gevestigd is, hebben afgelopen maand minstens één getuige ondervraagd en de komende weken worden er nog bijkomende onderzoeksdaden verwacht.

Het onderzoek spitst zich toe op zaken die zich zouden voorgedaan hebben toen Hillary Clinton nog minister van Buitenlandse Zaken was (2009-2013). Er wordt meer bepaald nagegaan of ze politieke gunsten beloofde of verleende aan donoren van de stichting. Mogelijk zouden beslissingen van de regering-Obama op die manier gunstiger zijn uitgevallen voor de financiers van de liefdadigheidsinstelling van Bill en Hillary Clinton.

Daarnaast zou ook worden nagegaan of de belastingwetgeving wel gerespecteerd werd door de Clinton Foundation. Zo zouden bezittingen waarvoor de stichting een belastingvrijstelling kreeg, mogelijk aangewend zijn voor persoonlijk gebruik.
Het is niet de eerste keer dat de stichting van de Clintons in opspraak komt. Gerechtelijke diensten hebben verschillende malen onderzoek verricht naar politieke gunsten die aan de donoren zouden verleend zijn. Ook is al nagegaan of de liefdadigheidsinstelling niet gebruikt wordt om de campagnekas en de bankrekeningen van de Clintons te spekken.

"Iedere keer opnieuw is de Clinton Foundation blootgesteld aan politiek gemotiveerde beschuldigingen, en ieder keer opnieuw blijken deze beschuldigingen vals te zijn", zo reageert Craig Minassian, de woordvoerder van de stichting. Nick Merrill, de woordvoerder van Hillary Clinton, stelt dan weer dat het onderzoek enkel bedoeld is om de aandacht af te leiden van Trumps "banden met Rusland". 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Pete Schoonhuys

    Het zoveelste onderzoek dat verricht is naar Clinton... Uranium One, Pizzagate, Seth Rich, allemaal al verzinsels gebleken, in tegenstelling tot de tape met het interview met Trump die zegt dat hij graag vrouwen molesteert.

  • johny daneels

    Een onderzoek tegen een linkse rakker, ongelooflijk goed,ze is onbetrouwbaar...

  • Dany Herman

    Dat is het fonds waar premier Michel in allerijl nog een cheque gaan dragen is net voor de verkiezing Maar waar hij ons geld op verkeerd paard gewed heeft want Trump won dus geld kwijt en nog geen klein beetje Trek maar na en je zult zien dat we daar slecht gaan uitkomen ipv neutraal te blijven