“FBI onderzoekt Epsteins spoorloze ex-vriendin Ghislaine Maxwell”

Jeffrey Epstein en Ghislaine Maxwell.
Patrick McMullan via Getty Image Jeffrey Epstein en Ghislaine Maxwell.
De Amerikaanse politie is een onderzoek begonnen naar Ghislaine Maxwell, de voormalige partner van de overleden miljardair Jeffrey Epstein. Het onderzoek van de FBI richt zich ook op andere mensen die Epstein mogelijk hielpen bij het tot stand komen van zijn seksuele contacten met minderjarigen, melden twee ingewijden. Wie dat zijn, willen ze niet bekendmaken.

Maxwell is de dochter van de Britse mediamagnaat Robert Maxwell die in 1991 van zijn jacht viel en in zee verdronk. Zij was jarenlang de vriendin van Epstein en zijn vertrouwelinge die contacten met prominenten warm hield. 

In meerdere burgerrechtelijke rechtszaak duikt de naam van Ghislaine Maxwell op als iemand die een sleutelrol speelde in de veronderstelde seksuele escapades van Epstein. Volgens de Britse krant The Guardian is zij nog niet in staat van beschuldiging gesteld voor strafbare feiten. Kort na Epsteins zelfmoord verdween ze spoorloos.

De FBI is volgens de bronnen vooralsnog niet van plan om prins Andrew van het Verenigd Koninkrijk te verhoren. De prins was een vriend van Epstein en zou via hem en Maxwell relaties met minderjarige meisje hebben gehad.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Daan Roos

    Is dat niet erg laat?