"Ex-vriend van uitgezette Nederlandse journaliste was leider terreurgroep Al-Nusra"

Journaliste klaagt Nederlandse staat aan

Journaliste Ans Boersma.
ANP Journaliste Ans Boersma.
De Syrische ex-vriend van de Nederlandse journaliste Ans Boersma die onlangs Turkije werd uitgezet, was volgens de Nederlandse justitie niet zomaar een strijder, maar een leider van terreurgroep Al-Nusra. Dat bericht de krant De Telegraaf, op basis van meerdere bronnen.

De vrouw werd vorige week Turkije uitgezet. Ze wordt er in Nederland van verdacht haar ex-vriend te hebben geholpen aan papieren voor een verblijfstatus. Het openbaar ministerie beschouwt Abdelaziz H. als een hooggeplaatste bij de uit Al-Qaeda ontsproten Al-Nusra-groep. 

‘Balie-jihadi’

Volgens de krant heeft het gerecht stevig bewijs in handen tegen de strijder, die de bijnaam "Balie-jihadi" kreeg nadat hij in het gelijknamige Amsterdamse cultuurcentrum paniek onder Syrische vluchtelingen veroorzaakte. Zij herkenden hem immers als een IS-strijder. Het openbaar ministerie beschikt over stapels documenten waaruit zijn toppositie zou blijken. 

De journaliste verklaarde gisteren opnieuw dat ze niets wist over zijn terreurverleden en dat ze de Nederlandse staat gaat aanklagen. Over ruim twee weken staat de Syriër voor het eerst voor de rechter, samen met zijn broer.

FD-hoofdredacteur Jan Bonjer bracht een verklaring uit over de uitzetting van journaliste Ans Boersma door Turkije.
ANP FD-hoofdredacteur Jan Bonjer bracht een verklaring uit over de uitzetting van journaliste Ans Boersma door Turkije.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • diane colman

  Oef het is in Nederland... zij kunnen dat beter aanpakken denk ik.

 • wim CLAES

  hij liep in huis altijd met een kalasnikov rond maar dat is normaal in hun cultuur dus stelde ik me daar geen vragen bij, etc...

 • dominique castelein

  opsluiten voor altijd,even erg als de terrorist zelf

 • Maurice Keukelaers

  Als ze na al die jaren niet doorheeft welk vlees ze in de kuip heeft, is ze ook niet waard om journaliste te zijn.

 • Tony Vandermaelen

  Eens te meer het bewijs dat journalistieke middens broeinesten zijn van extremisme. In Belgie is dat niet anders.