"EU biedt May langer verblijf in douane-unie"

De Britse premier Theresa May en de Poolse voorzitter van de Europese Commissie, Donald Tusk.
REUTERS De Britse premier Theresa May en de Poolse voorzitter van de Europese Commissie, Donald Tusk.
De Europese Commissie heeft de Britten een langer verblijf in de douane-unie en toegang tot de interne markt met vrij verkeer van goederen aangeboden. Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine Zeitung deze avond, met een verwijzing naar een Duits regeringsdocument. 

"Het is een gebaar van goede wil naar Groot-Brittannië. De Commissie heeft de mogelijkheid geopperd de transitieperiode te verlengen." De overgangsperiode zou volgens de huidige afspraken eind december 2020 aflopen. De FAZ noemde geen nieuwe datum. 

Volgens de Financial Times heeft de Europese brexit-onderhandelaar Michel Barnier een verlenging met een jaar voor ogen. Dat geeft de Britse premier Theresa May langer de tijd een oplossing te vinden voor de Ierse kwestie. 

De EU wil een harde grens tussen de republiek Ierland en Noord-Ierland, onderdeel van het Verenigd Koninkrijk, voorkomen.

De EU wil een harde grens tussen de republiek Ierland en Noord-Ierland, onderdeel van het Verenigd Koninkrijk, voorkomen.
EPA De EU wil een harde grens tussen de republiek Ierland en Noord-Ierland, onderdeel van het Verenigd Koninkrijk, voorkomen.11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • roland peeters

  De flegmatieke Britten een gebaar van goede wil tonen betekend u overgeven,en ze zullen niet wachten om het laatste schot te lossen richting de onkundige europese politiekers! Reeds nu zie je afzonderlijke afspraakjes van landen uit de unie en het land van MAY.

 • Frans Peeters

  Oei, de maskers vallen af, het referendum Brexit is te verstaan als uit de EU

 • Ludovic De Beuckeleer

  als ze eruit willen dan ook geen cadeau's , eruit is eruit.

 • Joske Keyre

  Stapsgewijs toegevingen totdat May haar zin krijgt zonder een cent te betalen. Enkel baten en geen lasten.

 • Pieter Janssens

  De UK geeft niets op de EU, zelfs geen voorwaarden voor de uitstap en de EU begint met geschenken te geven...