“Eten van mensenvlees beu”: Zuid-Afrikaanse rechter legt kannibalen levenslange gevangenisstraf op

De van kannibalisme verdachte mannen in de rechtbank in Escourt.
REUTERS De van kannibalisme verdachte mannen in de rechtbank in Escourt.
Twee Zuid-Afrikanen die worden beschuldigd van kannibalisme zijn gisteren tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld.

Rechter Peter Olsen oordeelde dat de 33-jarige Nino Mbatha en de 32-jarige Lungisani Magubane zich schuldig hadden gemaakt aan “de meest gruwelijke misdaad”.

Traditionele genezer

Vorig jaar vermoordden de twee mannen de 24-jarige Zanele Hlatshowayo, enkel en alleen om haar lichaamsdelen te consumeren. De zaak kwam aan het licht toen Mbatha, een traditionele genezer, zichzelf aangaf bij de politie in Estcourt, in de provincie KwaZulu Natal. De man had een tas bij met een menselijk been en een hand en zou gezegd hebben dat hij “het beu was mensenvlees te eten.”

De politie geloofde de man eerst niet, tot hij hen meenam naar een huis waar meer menselijke lichaamsdelen gevonden werden.

Zuid-Afrika heeft geen wetgeving die kannibalisme verbiedt, wel is het illegaal om een lijk te verminken of menselijk weefsel in bezit te hebben.

De politie probeert de menigte onder controle te houden tijdens de rechtszaak tegen de vermoedelijke kannibalen in Escourt.
REUTERS De politie probeert de menigte onder controle te houden tijdens de rechtszaak tegen de vermoedelijke kannibalen in Escourt.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frans verstrepen

  Na een 'bekende' vliegramp in afgelegen gebergte ( de Andes, dacht ik) aten de beschaafde overlevenden, na dagen eenzaamheid, ook vlees van hun gestorven vrienden.

 • guido vermeyen

  Als je honger hebt is dat zelfbehoud....in de oorlog aten ze hier wel kat en hond paard, wie weet ook lijken.....sorry maar het is zo.

 • Philippe Schotte

  Smakelijk .... niet te geloven dat dergelijke toestanden nog bestaan !

 • Erbert De pus

  Veel verbeterd sinds apartheid werd afgeschaft.