"Eindstrijd tegen IS in Syrië is begonnen"

Afbeelding van Amerikaanse troepen in de strijd tegen IS.
Photo News Afbeelding van Amerikaanse troepen in de strijd tegen IS.
In Syrië is zaterdag de "eindstrijd" tegen Islamitische Staat (IS) begonnen. Dat heeft een woordvoerder van de Democratische Syrische Strijdkrachten, een door Washington gesteunde Arabisch-Koerdische coalitie, gezegd.

"Wij hebben de beslissende strijd gelanceerd om de terroristen van IS te elimineren", aldus Mustefa Bali, een woordvoerder van de Democratische Syrische Strijdkrachten, zaterdag op Twitter.

De terreurorganisatie zou momenteel nog minder dan 1 procent van zijn zelf uitgeroepen kalifaat controleren, waar ze voorheen de scepter zwaaide over grote delen van Syrië en Irak. De jihadisten zijn in het nauw gedreven in een ultiem toevluchtsoord in het oosten van Syrië. Daar hebben ze ongeveer 4 vierkante kilometer terrein onder controle, maar ze vormen al langer het doelwit van de Democratische Syrische Strijdkrachten.

Nog volgens de Arabisch-Koerdische coalitie zouden er zo'n 500 à 600 terroristen bevinden. Zo'n 20.000 burgers zijn uit de regio geëvacueerd. De Democratische Syrische Strijdkrachten zou de eindstrijd binnen enkele dagen achter de rug kunnen zijn.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hedwig Jacobs

    Dan kunnen ze allemaal terug naar huis komen want allemaal hebben ze meerdere nationaliteiten, we zullen ze goed opvangen, ook de kindjes met allemaal hun nieuwe vrouwen.