'Eenzame' Theresa May en haar bloempotten mikpunt van spot

afp
Arme Theresa May. De Britse premier werd moederziel alleen gefotografeerd op de Europese top in Brussel, o zo symbolisch met de brexit in het verschiet. Op sociaalnetwerksites en in een deel van de Britse pers wordt dan ook flink wat afgelachen met het tafereel.

Op de foto is te zien hoe de Britse politica met neergeslagen blik en schijnbaar in gedachten verzonken alleen aan een grote tafel zit, die versierd is met vier bloempotten. In werkelijkheid wacht May op de komst van Europees president Donald Tusk, met wie ze een onderhoud heeft.

Kwatongen legden echter al snel de link met de politieke situatie waarin de Britse premier zich bevindt. "Zie hier een foto van Theresa May met al haar beste vrienden", maakt ene 'Nasmamu' zich vrolijk op Twitter. Bij The Daily Telegraph luidt het honend dat "Theresa al haar opties overweegt", zijnde... vier bloempotten.

De Britse editie van Huffington Post houdt het op 'Arme Theresa May', maar ziet de afbeelding niettemin als "een brutale metafoor van het isolement waarin Groot-Brittannië zich bevindt tijdens de onderhandelingen over de brexit".
32 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Paul Van Heurck

  Héél sterke vrouw en met deze foto zie je dat ze correct en op tijd is en dat kun van Eu leden niet zeggen .

 • ELS VERBRUGGEN

  Sterke vrouw Theresa May. Respect! GB komt hier sterker uit. Toffe mensen de Britten en prachtige taal. Weg met het het Europees gedrocht met verplichtingen en nog eens verplichtingen over onbenulligheden . Maar aan elke grens bv moet je nog goed uitkijken wat de snelheid is op de wegen in het land waar je binnenrijdt! Vergaderen, eten, drinken en poen binnenscheppen is hun topprioriteit!

 • Josepha Van Vlaanderen

  Pas maar op wanneer rode Corbyn aan de macht komt, dan pas zal UK de dieperik in gaan.....

 • freddy terweirs

  Zo zit ik thuis soms ook, zonder ik mezelf zielig vind.En ook ik vind de EU abject!

 • Elle Devee

  Ik word niet goed van al die domme reacties hier