"Een trieste dag": Donald en Melania Trump komen aan in Las Vegas

President Donald Trump en first lady Melania Trump zijn aangekomen in Las Vegas om er slachtoffers en politieagenten te ontmoeten.
REUTERS President Donald Trump en first lady Melania Trump zijn aangekomen in Las Vegas om er slachtoffers en politieagenten te ontmoeten.
Drie dagen na het bloedbad in Las Vegas is president Donald Trump aangekomen in de stad. De president zal er, vergezeld door zijn vrouw Melania, onder meer slachtoffers ontmoeten. Daarnaast staan op de planning ook gesprekken met de onderzoekers, die nog altijd proberen achterhalen wat de 64-jarige dader bezielde. 

"Het is een trieste dag voor mij persoonlijk", zei Donald Trump vlak voor zijn vertrek naar Las Vegas tegen reporters. "We gaan onze steun betuigen en we gaan de politieagenten ontmoeten die schitterend werk hebben geleverd op zo'n korte tijd."

President Trump zei ook nog dat de autoriteiten "steeds meer weten" over Stephen Paddock, de man die zondagavond vanuit zijn kamer in het Mandalay Bay-hotel 58 mensen doodschoot en meer dan 500 anderen verwondde. Die informatie zou volgens Trump bekendgemaakt worden "op het gepaste moment". 

"Een land in rouw"

"Amerika is een land in rouw", zei president Trump tijdens een persconferentie. Trump heeft tijdens zijn speech nogmaals zijn dank en respect geuit tegenover de politieagenten die snel hebben gereageerd op het moment van de schietpartij. "Terwijl iedereen zich bukte, stonden de agenten recht, in het vizier van de schutter, om mensen te redden en te achterhalen waar de schoten vandaan kwamen", zei Trump. De president en zijn vrouw Melania hebben ook een bezoek gebracht aan de slachtoffers die nog in het ziekenhuis liggen. "We bidden voor een snel herstel", zei de president nog. 

REUTERS
REUTERS
AFP
REUTERS2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ron vdw

    In elk geval zal hij daar geen WC papier naar de slachtoffers zwieren.

  • Mon Zuid

    Een verplaatsing met de Air Force One om zich eventjes "te tonen"!