“Een Oreo?” Hilarische (en pijnlijke) flater van Amerikaans minister van Huisvesting

Oreo
rv Oreo
Je hebt flaters, grote flaters, en dan heb je de Amerikaanse minister van Huisvesting Ben Carson. Tijdens een zitting over huizen en stedelijke ontwikkeling dacht hij dat congreslid Katie Porter hem een vraag stelde over Oreo-koekjes. Niet dus.
Bekijk hier het fragment:

Katie Porter, een democraat uit Californië, stelde Ben Carson een vraag over zogenaamde REO-huizen. Dat is vastgoed dat niet verkocht geraakt na een uithuiszetting. Een vraag die recht binnen het vakgebied van minister Carson valt, maar die hoorde het duidelijk in Keulen donderen. Het begrip REO is hem zelfs zo onbekend dat hij dacht dat Porter hem vroeg wat een Oreo is, het bekende chocoladekoekje. 

“Nul competentie’

Het bleef helaas niet bij het ene Oreo-incident. Carson blunderde de hele zitting door en liet een heel slechte indruk achter bij de congresleden. Porter: “Ik denk dat hij letterlijk nul competente antwoorden heeft gegeven vandaag. Ik denk dat dit de slechtste beurt was die ik ooit heb gezien in financiële diensten.”

Hij weigerde bijvoorbeeld om een vraag te beantwoorden over de leefsituatie van zijn grootouders. Een ander congreslid vroeg hem daarover toen het over arme huurders ging die een sociale woning hebben. Ze had voorbeelden meegebracht over zo’n woningen die zwaar beschadigd zijn en onder de schimmel zitten. Ze vroeg hem of hij zijn grootouders in zo’n sociale woning zou laten leven. Carson week daarop uit tot de tijd van het congreslid voorbij was.

Oh, Reo!

Carson probeerde achteraf nog te lachen met zijn uitspraken en stuurde Katie Porter een zak met Oreokoekjes. Porter zei dat ze blij was om post te krijgen van Carson, “maar waar ik echt op zit te wachten, zijn antwoorden.”

Eén goede tip voor eender wie ooit het congres binnenstapt: ‘Oreo’ is nooit het goede antwoord, op geen enkele vraag.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  Ik denk dat Trump maar één criterium had bij het uitkiezen van zijn ministers: ze moesten minstens even imbeciel en incompetent zijn als hijzelf. Betsy DeVos is nog zo'n voorbeeld.

 • Meert Dominique

  Hij is neurochirurg en een van de weinige ministers van Donald Trump die sinds het begin op post is. Waarschijnlijk dankzij zijn incompetentie.

 • Rudolf Jacobs

  dat zijn dus de zigenschappen van de meeste in de politiek ,het niet weten wat de andere raskalt

 • johan De Coninck

  Oreo is het antwoord zogezegde en vooringenomen progressieven geven als je hun vraagt hoe men een zwarte noemt die republikein stemt. Zwart van buiten wit van binnen.