"Een of meer eieren" naar Rita Verdonk gegooid

De Nederlandse politica Rita Verdonk werd gisteren uitgescholden door enkele jongeren tijdens filmopnamen in de Nederlandse stad Den Bosch. Ook zouden er een of meer eieren naar Verdonk en de filmcrew zijn gegooid. De politie start een onderzoek.

Verdonk twitterde over het incident: "Bekogeld met eieren en uitgemaakt voor kankerhoer en racist. Door Marokkaanse jongens natuurlijk."

Grote belangstelling
De opnamen waren aangekondigd. Er was een wijkagent aanwezig, die hulp kreeg van collega's toen duidelijk werd dat de toeloop van belangstellenden groot was. Hoe het incident vervolgens ontstond is niet duidelijk.

Niet geraakt
Volgens haar campagneleider gooiden de jongeren eieren, maar werd Verdonk zelf niet geraakt. Wel kregen leden van de filmcrew de smurrie op hun kleding.

De campagneleider stelt dat het om een groep van ongeveer zes tot tien jongens ging in de leeftijd van pakweg vijftien tot twintig jaar. Mogelijk heeft de crew filmbeelden van de betrokkenen. Dat wordt nog nagekeken, aldus de woordvoerder van Verdonk. (anp/edp)

 "Bekogeld met eieren en uitgemaakt voor kankerhoer en racist. Door Marokkaanse jongens natuurlijk."  
Rita Verdonk op Twitter