"Een laffe en criminele lynchpartij": politieagenten in elkaar geslagen in Frankrijk

rv
In een voorstad van Parijs werden de voorbije oudejaarsnacht twee politieagenten in elkaar geslagen en getrapt. Het nieuws veroorzaakt veel ophef, en president Emmanuel Macron spreekt zelfs over een "laffe en criminele lynchpartij". 

De twee agenten, een man en een vrouw, waren opgeroepen voor een zware ruzie op een privéfeestje in Champginy-sur-Marne, een voorstad ten oosten van Parijs. Daar werden ze kort voor middernacht in elkaar geslagen, waarbij ze allebei verwondingen opliepen aan het gezicht.

Op beelden die op de sociale media circuleren is te zien hoe een menigte rond en op een omgekeerde auto staat. In een ander filmpje is te zien hoe de agente geschopt wordt. Agenten die hun collega's ter hulp kwamen "vuurden schoten en granaten af", aldus een bron bij het dossier. Verschillende voertuigen van zowel brandweer als politie werden vernield.

Twee mensen werden opgepakt tijdens de schermutselingen, maar de aanvallers van de twee agenten zijn nog altijd op de vlucht. Macron belooft op Twitter dat de schuldigen "gevonden en bestraft" zullen worden. "Onze ordediensten aanvallen, dat is onze republiek aanvallen", tweet minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb. 
121 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jef Heffens

  Als je vroeger twee rijkswachters naar zoiets stuurde, wees maar gerust die liepen geen risico en het probleem was adequaat opgelost.

 • Jef Heffens

  Straks moet die politieagente zich nog verantwoorden voor de kneuzing die een van die gasten opliet als hij op haar hoofd schopte. Dat is wat je krijgt als de politie niet adequaat kan en mag optreden tegen geweld. In zo'n geval hadden ze er gewoon moeten op schieten. Of mag een politie zichzelf niet meer verdedigen bij serieus gevaar.

 • Eddy DESMET

  Men kan niet hard genoeg optreden tegen "mensen", die op een dergelijke beestachtige wijze politiemensen aanvallen en gratuit verwonden. Dit verdient niemand en zeker niet politiemensen, die dag in dag uit hun leven op het spel zetten om de veiligheid van andere mensen te waarborgen. Ook in België moet men veel krachtdadiger optreden tegenover geweld, gepleegd op politieagenten. Geen genade en NULtolerantie.

 • lodewijk maesen

  sterk veroordelen is 1ste stap ...wat is 2de stap? zo snel mogelijk vergeten...

 • Rania Desaegher

  Hahaha, de daders zullen gestraft worden. Wie gelooft dat nog? Waarschijnlijk worden ze met een vermanend vingertje naar huis gestuurd.