Ga naar de mobiele website
^ Top

'Drie Musketiers' die terreuraanslag met messen planden, krijgen levenslange celstraf

(Archieffoto)
epa (Archieffoto)
Een rechtbank in Londen heeft drie mannen tot levenslang veroordeeld voor het beramen van een terreuraanslag. De groep staat bekend als de 'Drie Musketiers' omdat ze onder die naam met elkaar communiceerden.

Volgens de aanklacht wilden zij een aanval uitvoeren met messen. Een vierde man, die zich later bij hen aansloot, kreeg ook levenslang. De drie mannen zitten minimaal twintig jaar vast, de vierde minimaal vijftien jaar.

Volgens de rechtbank waren de mannen gegrepen door een "radicale en gewelddadige ideologie". Twee van de mannen zaten eerder vast omdat ze een militante training hadden gevolgd in Pakistan. Een andere zat vast omdat hij spullen in zijn bezit had die gelinkt waren aan terreur.

De vier mannen werden in augustus vorig jaar gearresteerd nadat de antiterreureenheid van de politie een valse koeriersdienst had opgezet waar twee van hen solliciteerden. Toen de polite de auto van een van hen doorzocht, ontdekten zij onder andere een deels afgemaakte pijpbom en een groot slagersmes met het woord kafir (niet-gelovige) erop gekrast. Bij hun arrestatie trof de politie ook nog een samoerai zwaard aan.

De rechtbank verklaarde dat met de aanhouding van de vier een terreuraanslag met "behoorlijk verlies van leven" was verijdeld. Doel van de aanslag was "doden en verwonden en terreur veroorzaken" en het "verspreiden van antiwesterse ideologie".
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Staf Vandoorne van pierre de garde

    Het loopt hier vol met dat soort laffe gasten en hun dwaze ideeën over religie dat ze naar die moslimlanden gaan wonen waar iedereen het normaaal vind dat er bourkas hoofddoeken en andere religieuze gewaden worden gedragen en men niet toelaat dat vrouwen met een kleed overstraatlopen met de benen bloot of in auto rijden begrijp niet dat ze hier met vol ornaat voor hun geloof maar wel in auto rijden wat daar weer niet mag volgens mij pure provocatie

Meld een bug