"Drie Chinezen geëxecuteerd door IS"

Strijders van IS in Raqqa, het bolwerk van de terreurgroep. Naar schatting 300 Chinese moslims zouden zich aangesloten hebben bij IS. (Illustratiefoto)
REUTERS Strijders van IS in Raqqa, het bolwerk van de terreurgroep. Naar schatting 300 Chinese moslims zouden zich aangesloten hebben bij IS. (Illustratiefoto)
De terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft drie Chinezen geëxecuteerd. Het waren drie mensen die naar het Midden-Oosten waren gegaan en zich aansloten bij IS, maar vervolgens probeerden weg te komen. Dat meldt een Chinese krant die door de overheid wordt gerund.

De executies vonden vorig jaar plaats, volgens de Koerdische bronnen die de krant aanhaalt. Een Chinees werd eind september doodgeschoten nadat hij geprobeerd had naar Turkije te vluchten. Twee Chinezen werden eind december samen met elf anderen uit zes verschillende landen onthoofd wegens verraad aan IS.

China is onder meer bezorgd over Islamitische Staat door de onrust in de autonome regio Xinjiang, in het noordwesten van China, waar veel islamieten wonen. Naar schatting 300 Chinese moslims zouden zich in het Midden-Oosten hebben aangesloten bij IS. China maakt geen deel uit van de internationale coalitie die tegen IS strijdt.

Naar schatting 300 Chinese moslims zouden zich aangesloten hebben bij IS