'Drank & Drugs'-artiest: "Ik bewonder Poetin"

Portret van rapper Lil Kleine. Samen met Ronnie Flex scoort hij een zomerhit met het nummer Drank en Drugs
ANP Portret van rapper Lil Kleine. Samen met Ronnie Flex scoort hij een zomerhit met het nummer Drank en Drugs
In gesprek met het Nederlandse dagblad Het Parool geeft Lil Kleine, die samen met Ronnie Flex de zomerhit 'Drank & Drugs' scoort, zijn mening over, uiteraard, drank en drugs, maar ook de Russische president Vladimir Poetin. "Ik bewonder hem wel", zegt de Nederlandse rapper.

"Ik heb totaal geen tijd om het nieuws te volgen, want ik heb het nu veel te druk met mezelf. Iedereen zegt altijd wel: ja, Poetin is zo slecht en dit en dat, maar ik kan hem ook wel bewonderen. Hij verdedigt wel zijn land en komt op voor zijn mensen. Terwijl iedereen in Europa en Amerika samenschoolt, geeft hij ze een dikke middelvinger. Het is een beetje een maffioso, een penoze, maar hij is geen Hitler die oorlog maakt en mensen vermoordt. Ik zou zeker wel een drankje met hem kunnen drinken. Als ik moest kiezen: liever met Poetin dan met Obama", zegt de 20-jarige Nederlander.

Ook over drugs laat Lil Kleine zich even uit: "Ik zit niet echt elke dag aan de MDMA en het is ook niet zo dat ik elke dag drink. Ik weet precies wat gezondheid betekent. Ik rook wel best vaak een jointje en ik drink eigenlijk ook redelijk vaak. Ik ben nog maar twintig, dus ik kan wel wat hebben, maar iedere dag naar de tering gaan en me kapot zuipen zit er niet in, want het is hard werken."

'Ik zou wel een drankje met Poetin kunnen drinken'

Lil Kleine
Lil Kleine en Ronnie Flex
ANP Lil Kleine en Ronnie Flex