"Donald Trump betaalde acteurs 50 dollar om hem toe te juichen"

Republikeins presidentskandidaat Donald Trump.
REUTERS Republikeins presidentskandidaat Donald Trump.
De Amerikaanse vastgoedmagnaat Donald Trump, die zich deze week kandidaat stelde voor de presidentsverkiezingen, wordt ervan beschuldigd acteurs te hebben betaald om zijn kandidatuur toe te juichen. Dat meldt UK Business Insider op gezag van The Hollywood Reporter.

De beschuldiging werd voor het eerst geuit door blogger Angelo Carusone, een fervente criticus van Trump. Carusone stootte op een Instagramfoto die werd genomen tijdens het evenement. Hij herkende de man op de foto als figurant Domenico Del Giacco. De vrouw naast Del Giacco bleek ook een actrice te zijn. Del Giacco heeft zijn Instagramaccount inmiddels verwijderd.

Gisteren kreeg The Hollywood Reporter een e-mail in handen die naar verluidt afkomstig is van castingbureau Extra Mile. Daarin biedt het bureau acteurs 50 dollar (44 euro) om aanwezig te zijn op het evenement van Trump. "We zijn op zoek naar mensen die op het evenement t-shirts en banners willen dragen en juichen ter ondersteuning van zijn aankondiging", klinkt het in de e-mail die op 12 juni zou zijn verstuurd. "We begrijpen dat dit geen traditionele figurantenrol is, maar we geloven dat acteren bestaat in alle vormen."

Zowel het castingbureau als de entourage van Trump weigerde tegenover UK Business Insider te reageren op de beschuldigingen.

De foto met de twee figuranten die blogger Angelo Carusone herkende.
Instagram De foto met de twee figuranten die blogger Angelo Carusone herkende.