“Documenten tonen link tussen advocaat Trump en minister van Buitenlandse Zaken aan”

Uit de documenten blijkt dat Pompeo en Giuliani (foto) op 26 en 29 maart contact hadden met elkaar. Dat kan belangrijk zijn voor het impeachment-onderzoek.
REUTERS Uit de documenten blijkt dat Pompeo en Giuliani (foto) op 26 en 29 maart contact hadden met elkaar. Dat kan belangrijk zijn voor het impeachment-onderzoek.
Rudy Giuliani, de persoonlijke advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, en minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo hebben in de maanden voorafgaand aan de controversiële terugroeping van de Amerikaanse ambassadrice uit Oekraïne verschillende malen contact gehad. Dat blijkt uit documenten die zaterdag bekendgemaakt zijn.

Ambassadrice Marie Yovanovitch, die door Trump aan de deur werd gezet, werd vorige week ondervraagd tijdens een openbare hoorzitting die deel uitmaakt van het impeachmentonderzoek. Haar getuigenis is mogelijk belangrijk, omdat ze misschien aan de kant werd geschoven omdat ze weigerde om het spel van het Witte Huis mee te spelen.

De documenten, die door de 'freedom of information'-wet vrijgegeven moesten worden door het ministerie van Buitenlandse Zaken, zijn door American Oversight gepubliceerd, een organisatie die aan factchecking doet over de Amerikaanse politiek.  Uit de documenten blijkt dat Pompeo en Giuliani op 26 en 29 maart contact hadden met elkaar. Dat kan belangrijk zijn voor het impeachment-onderzoek.

"De documenten tonen zwart op wit dat er contact was tussen Rudy Giuliani, het oval office en Pompeo, om de Amerikaanse ambassadrice aan de kant te schuiven", zegt Austin Evers, directeur van American Oversight. "We begrijpen nu ook waarom Pompeo deze documenten niet vrijgaf aan het Congres.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Diane Bernaerts

    En met elke dag die voorbijgaat stinkt het potje meer en komt Trump in steeds nauwere schoentjes! Als de Republikeinen, of toch een deel van hen, nog een greintje fatsoen en eergevoel in hun lijf hebben, zetten ze dat door-en-door verdorven individu af en nomineren ze een "fatsoenlijke" kandidaat voor de verkiezingen.