"Dit wordt confronterend": Caroline werd bont en blauw geslagen door haar vriend, nu deelt ze de foto's van haar herstel

Facebook
Een gebroken kaak, gebarsten oogkas, twee blauwe ogen en troebel zicht: het partnergeweld dat Caroline Way drie jaar geleden te verduren kreeg, loog er niet om. De zwaar toegetakelde dame uit het Britse dorpje Axbridge bleef echter niet bij de pakken zitten. Elke dag nam ze een selfie, zodat ze de evolutie van haar verwondingen van nabij kon volgen. Een vorm van therapie, noemt de 39-jarige zakenvrouw dat zelf. Nu deelt Caroline die reeks pijnlijke foto's om lotgenotes een hart onder de riem te steken. In het onderstaande filmpje krijgt u een mooi overzicht van haar vooruitgang te zien.

"Oké, dit wordt best confronterend", schreef ze op Facebook naast vier foto's van haar afgeranselde gezicht. "Ik kom hier na drie jaar mee naar buiten omdat ik niet wil dat meisjes nog slaag krijgen. Jullie levens mogen niet langer in het teken staan van mishandeling. Ik doe mijn best om het verleden achter me te laten, maar dat lukt helaas niet altijd. Vandaar mijn oproep: blijf niet in een slechte relatie zitten, want anders wordt dit het eindresultaat."

'Selfiekoningin'
Way ontpopte zich tijdens haar herstel tot 'selfiekoningin', een titel die ze zichzelf toe-eigende. "Ik nam elke dag een foto van mijn gezicht om de veranderingen te zien. Dat werkte in mijn geval echt therapeutisch. Ik peperde mezelf in dat als die fysieke littekens konden verdwijnen ook de mentale op termijn zouden weggaan. Nu wil ik andere vrouwen helpen door te tonen wat mij overkomen is. De reacties zijn alvast overweldigend."

Heroïne
Way leerde Deke Orriss kennen toen ze dertig jaar oud was. Dat hij in het verleden al iemand toegetakeld had en ook heroïne gebruikte, zag ze door de vingers. Caroline dacht namelijk dat ze hem nog kon veranderen. Nu vraagt ze zich af hoe ze ooit zo idioot geweest kon zijn.

"Kon niet meer ademen"
In 2014 maakte Way een einde aan hun relatie. Orriss mocht nog wel in haar huis blijven wonen tot hij een nieuw stekje gevonden had. Toen ze met andere mannen begon af te spreken, barstte de bom echter. "We maakten ruzie omdat hij mijn gsm wilde checken. Ik gaf hem per ongeluk een duw en dan is hij door het lint gegaan. Hij ging bovenop mij zitten en begon me te wurgen. Ik kon niet meer ademen. Hij heeft me ontelbare keren geslagen."

Groot mes
In de keuken ging Orriss een groot mes halen. "Hij dreigde me te verkrachten en zou me mee naar boven nemen om me af te maken. Toen ik in de spiegel mijn gezicht zag, begon ik echter te lachen: ik herkende mezelf niet meer. Het was die reactie die hem terug naar de realiteit bracht en hij begon zelf te huilen." Orriss werd uiteindelijk gearresteerd en veroordeeld tot 18 maanden voorwaardelijk.