“Dit is pijnlijk”: Twitter lacht met Trump die belooft ‘muur’ te bouwen in Colorado terwijl die staat niet aan Mexico grenst

President Donald Trump belooft een ‘grensmuur’ in Colorado.
AP President Donald Trump belooft een ‘grensmuur’ in Colorado.
De Amerikaanse president Trump is tijdens een toespraak in Pittsburgh de mist ingegaan. Hij beloofde de aanwezigen een grensmuur te bouwen in Colorado, terwijl de staat helemaal niet aan de Amerikaans-Mexicaanse grens ligt. De reacties op sociale media lieten niet op zich wachten.

“En we bouwen een muur op de grens van New Mexico. En we bouwen een muur in Colorado. We bouwen een prachtige muur. Een grote, die echt werkt, waar je niet overheen of onderdoor kan”, scandeerde Trump tijdens zijn toespraak op een conferentie in Pittsburgh.

Plannen

Colorado ligt echter niet aan Amerika’s zuidelijke grens, waar Trump zijn muur wil neerpoten. Mogelijk was Trump in verwarring aangezien een klein deel van de door hem zo vurig gewenste grensmuur wel aan de Colorado River zou komen, maar dat is dan weer in Arizona.


Twitter - het geliefkoosde communicatiemiddel van Trump - was er als de kippen bij om zijn verspreking belachelijk te maken, getuige het kaartje en de spotprent hieronder: (lees hieronder verder)

Ook de Democratische gouverneur van Colorado, Jared Polis, reageerde via Twitter op de kwestie. “Oh dit is pijnlijk… Colorado grenst helemaal niet aan Mexico”, schreef hij. “Maar goed dat Colorado nu gratis kleuteronderwijs aanbiedt, zodat onze kinderen geografische basiskennis kunnen opdoen”, spotte hij. (lees hieronder verder)

Trump probeerde achteraf de schade te beperken door te stellen dat het een grapje was. 
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alan Janssen

  Ik heb het comedy kanaal opgezegd, kijk nu the oval office .... en nu weer wachten wat of wie nu weer de schuld krijgt...

 • Guido Pintens

  Johannes Smikkelson, als er iemand voorgeoefende, lege speeches geeft is het wel The Donald. Dat bewijst hij elke dag. Is het niet op papier, dan wel natuurlijk op Twitter. Hij zegt effectief wat hij denkt, zonder rekening te houden met welke negatieve gevolgen die hebben. Bij hem zijn het altijd vijgen na pasen. En voorbereiden op leugens doet hij ook niet, hij liegt er gewoonweg maar op los, elke dag opnieuw

 • Philomena Vanderweyen

  Effe testen of die man nog wel spoort,de ene na de andere flater,hoop dat hij in de toekomst niet denkt dat het "knopje" geen afstandsbediening is.

 • Guido Pintens

  och, da's maar een detail. We herinneren ons nog allemaal (behalve de Trump-aanhang), dat hij ooit Marokko op de wereldkaart aanduidde als zijnde Mexico. Hij komt er nu in ieder geval dichter bij ...

 • Luc Aerts

  John Ulmer : dus klimaatwetenschappers vergissen zich ? En de aarde is plat, zeker ? U bent dan waarschijnlijk een super-wetenschapper die met feiten en cijfers kan aantonen dat er helemaal niets aan de hand is ? Hou me even op de hoogte als u dat werk publiceert, ik zal het met alle plezier even nalezen.