"Dit is de reden waarom ze jou niet op tv laten komen": Trump-adviseur en CNN-anker discussieerden verder buiten beeld

Stephen Miller (l.) tijdens het interview met Jake Tapper van CNN.
CNN Stephen Miller (l.) tijdens het interview met Jake Tapper van CNN.
Alsof het gekibbel voor de camera's tussen Trumpadviseur Stephen Miller en CNN-presentator Jake Tapper nog niet volstond, bleven de twee ook tijdens de reclame met elkaar bekvechten. Terwijl Miller vindt dat Tapper "beschaamd" moet zijn, zegt het CNN-anker dat zo'n uitspraken net "de reden zijn waarom ze jou niet op tv laten". Volgens onbevestigde berichten moest Miller bovendien de studio uit geëscorteerd worden omdat hij weigerde te vertrekken.

Het was een op zijn minst opmerkelijk interview zondag tijdens het wekelijke praatprogramma State of the Union met Jake Tapper op CNN. Omdat Miller maar bleef klagen over de berichtgeving van CNN en weigerde concrete antwoorden te geven op de vragen, brak Tapper het interview plotsklaps abrupt af met de woorden "Je hebt genoeg tijd van mijn kijkers verspild." Tapper kondigde daarop zijn volgende gast aan en ging over naar de reclame. 

Nu blijkt dat de twee ook tijdens de onderbreking met mekaar bleven bekvechten, zo bericht CBS op basis van twee bronnen en een geluidsopname. Zo klaagt Miller aan dat hij geen drie minuten heeft gekregen "om de waarheid over de president van de Verenigde Staten te vertellen". 

"Je had tijd genoeg", repliceert Tapper. "Ik gaf je drie minuten om te filibusteren." Klopt niet, aldus Miller weer: "Je gaf me twee minuten."

Wanneer Tapper Miller probeert af te schepen - "Ok. Bedankt om te komen." - wil die niet vertrekken, maar antwoordt hij dat de presentator "beschaamd" zou moeten zijn. 
(Lees verder onder de tweet)

"Doe niet alsof je je aangevallen voelt"

Dat laat Tapper echter niet zomaar passeren. "Dit is de reden waar ze jou niet op tv laten komen. Ok? Dit is de reden", sneert hij. Volgens hem had hij voldoende vragen over het beleid van Trump voorzien, maar kreeg hij geen kans die te stellen omdat Miller "telkens opnieuw" hetzelfde verhaal bleef vertellen. 

"Het hele interview bleef je CNN aanvallen, dus doe nu niet alsof jij je aangevallen voelt", beëindigde Tapper het gesprek. "Ik doe niet alsof ik word aangevallen. Ik word ook aangevallen door jou en je zender", antwoordt Miller nog.

Volgens verschillende Amerikaanse media weigerde Miller nadat het gesprek werd afgebroken de studio te verlaten en werden de veiligheidsdiensten erbij gehaald om Trumps topadviseur de studio uit te escorteren.

CNN ontkent echter officieel dat Miller door de veiligheidsdiensten werd buitengezet.

Amerikaans president Trump verdedigde zijn adviseur na afloop van het interview op Twitter. Volgens hem werd Tapper "vernietigd".
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frank De Rycke

  Ondanks al die praat over Trump is hij nog steeds de baas ginds ...dus veel waarheid kan er niet inzitten hé !

 • Diane Bernaerts

  Als een geïnterviewde het vertikt om op een simpele vraag te antwoorden en maar naast de kwestie blijft doorratelen en zichzelf blijft herhalen, en duidelijk niét van plan is om nog te antwoorden, is het toch logisch dat die de mond gesnoerd wordt? Waarom kwam Miller dan in de eerste plaats naar de studio? Blijkbaar enkel om eens goed zijn gal te spuwen over CNN.

 • Mark Bellens

  Mr Nuyts, u kan toch niet zeggen dat deze nar iets zinnigs vertelde?? Leek of hij de tweets van zijn baas debiteerde. Dan blijft hij beter op het golfcourt.

 • dirk driessens

  Moeten die niet gewoon zwijgen en doen wat er op hun briefje staat zo een programma maker iemand uitnodigen en dan laten zwijgen is wel gemaklijk trump heeft gelijk fake news en mensen beginne. Slimmer te worden !! Gelukkig zetten we in Europa de trump rage verder !! Ik hoop het !!

 • Van West Yves

  Democratische zender ??!! Denk je dat de republikeinen niet zo een zender hebben die alles wat trumpy dumpy doet ophemelen..denk maar aan fox