Ga naar de mobiele website
^ Top

"Deze 'respectabele' buren kostten me mijn mentale gezondheid en mijn huwelijk": vrouw haalt na 15 jaar toch haar gram

Twitter
Het begon met een onbeduidend meningsverschil over een oprit en ontaardde in pure terreur: de Britse Mo Casillas (50) uit Stockport bij Manchester heeft na 15 jaar eindelijk gelijk gekregen van de rechter in een compleet uit de hand gelopen ruzie met haar gepensioneerde buren. Die doen er volgens de vrouw alles aan om haar leven tot een hel te maken. Het kostte Mo naar eigen zeggen haar geestelijke gezondheid en haar huwelijk, maar het gepensioneerde koppel krijgt nu toch de rekening gepresenteerd. En die zou verregaande gevolgen kunnen hebben voor hen.

Het was allemaal nochtans zo perfect begonnen. Toen computeranalist Mo en haar man Leo in 2002 het huis naast de familie Dickinson kochten, leek een droom in vervulling te gaan. Mo was vijf maanden zwanger van hun eerste kind en het vrijstaande huis met drie slaapkamers en een tuin in de deftige buurt leek de perfecte plek om kinderen groot te brengen. Ze werden warm onthaald door buren Carol (76) en Frank (82). Die laatste was een ex-soldaat en gepensioneerd zakenman. Carol was kindermeisje geweest en zei meteen dat ze altijd wilde bijspringen als Mo hulp nodig had met haar kleintje.

Barsten
Maar het perfecte plaatje zou al heel snel de eerste barsten vertonen. Amper een week nadat ze verhuisd waren, begonnen de Dickinsons - die twee volwassen zonen hebben - te klagen dat bezoekers van het jonge gezin soms over hun oprit liepen. Mo pareerde dat met een lach en een verontschuldiging en zei dat niet iedereen wist waar de afscheiding liep. Maar dat bleek olie op het vuur.

Tien dagen nadat Mo bevallen was - in november 2002 - was de verloskundige op bezoek, toen er opeens een luide bons op de voordeur weerklonk. "Het was Carol, furieus omdat de verloskundige over haar oprit was gestapt. Ik deed de deur open en ze duwde me bijna omver. Gelukkig had ik de baby niet in mijn armen. De verloskundige was in shock en zei dat we naar de politie moesten gaan. Dat deden we. Maar daardoor werd het nog erger."

Elke keer dat Mo het huis verliet, klampte Carol haar aan. "Ze schold me uit en riep 'smerige Arabier' (Mo heeft een Iraanse achtergrond, red.) naar me. Ze zei dat iedereen me haatte en dat mensen als ik niet het recht hadden om in de buurt te wonen. Ik voelde me bang en alleen. Ook als ik in huis was, liet ze me niet met rust. Als ik met de baby in de veranda zat, begon ze vanuit haar tuin op de ramen te trommelen. Tot de baby begon te wenen en ik samen met hem in tranen het huis in vluchtte."

Prikkeldraad
"Soms sloeg ze luid met metalen deksels tegen elkaar als ik de baby in slaap probeerde te krijgen. En ze barricadeerde haar oprit met vuilnisemmers en prikkeldraad. Mijn kinderen Leo (nu 14) en Lewis (13) konden nooit op straat spelen, want ze viel hen de hele tijd lastig en gooide stenen naar hen. Als we in de tuin zaten, stak ze een vuur aan zodat we uitgerookt werden", klinkt het ook. (lees hieronder verder)

Daily Mail U.K. on Twitter

The 'respectable' neighbours who cost me my sanity - and my marriage https://t.co/wIJZWxpwEw

Mo stapte maar liefst 200 keer in een jaar tijd naar de politie, maar die zei dat ze niets kon doen en dat verhuizen vermoedelijk de beste optie was. In 2006 gaf ze haar nederlaag uiteindelijk toe en zette ze een bordje 'te koop' in haar voortuin. Alleen, de wind blies het bord omver, waardoor het over de tuin van de Dickinsons kwam te hangen. "Daarop stormde Carol met een mes naar buiten om het bord om te zagen", gaat Mo verder. "Een buurman die haar wilde tegenhouden, kreeg een messteek in de arm en dat kalmeerde haar uiteindelijk. Door het incident kon ze niet anders dan zich even gedeisd te houden, uit vrees voor een rechtszaak. Voor twee jaar toch. Toen begon het gewoon opnieuw."

Antidepressiva
Aangezien ze voor een verkoop wettelijk verplicht was om alle gebreken en klachten te rapporteren aan geïnteresseerden, lukte het het koppel maar niet om het huis kwijt te raken. Dat hun gas- en elektriciteitsmeter op de grond van de Dickinsons stond en ze er niet bij mochten, hielp niet. "Tegen die tijd zat ik al aan de antidepressiva. Ik spande in 2009 een rechtszaak aan en na een procedure die jaren aansleepte, gaf de rechter me eindelijk gelijk. Hij gaf me toegang tot de meters, die achter een metalen poort met pinnen erop, stonden. En ik kreeg ook toestemming om onderhoudswerken uit te voeren aan de zijkant van ons huis, iets waarvoor ik over hun oprit moest."

"Wraakzuchtig"
De rechter omschreef het gedrag van Carol als dat van een "agressieve, wraakzuchtige lastpak" en Frank als "pompeus". Die laatste bleek eerder al tot een celstraf veroordeeld voor btw-fraude. "Hoewel de Dickinsons zich voordeden als deftige en eerlijke mensen, kwam ik tot de conclusie dat hun fratsen daar op geen enkele manier een weerspiegeling van zijn", aldus de rechter.

Het was een magere troost, want in 2014 was haar huwelijk er al aan onderdoor gegaan. "Het gedrag van de Dickinsons was daar een belangrijke factor in", getuigt ze. "Het had ook een gigantische impact op mijn geestelijke gezondheid. Ik kon het niet meer aan: een fulltime job, de kinderen en dan die constante pesterijen. Mijn ex gaat bij een therapeut en ik sta op de wachtlijst."

Gerechtskosten
Maar wie laatst lacht, best lacht. Want de Dickinsons moeten na hun veroordeling alle gerechtskosten betalen van de procedures van de afgelopen 15 jaar. En die van Mo alleen al bedragen 220.000 euro. Het gepensioneerde koppel beweert nu dat het zijn huis zal moeten verkopen om die te betalen. Ze kondigden al aan in beroep te gaan, maar wilden deze week verder geen commentaar kwijt.

Mo durft er niet op te hopen dat haar "buren uit de hel" zullen moeten verhuizen, zodat zij in alle rust en vrede in de buurt kan blijven wonen. "Ik kan het mezelf niet toelaten dat te denken. Na alles wat ze me hebben aangedaan. Want stel dat het toch niet lukt..."
52 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Brex-itte simpelmind

  er zijn zoveel problemen met buren waarom wordt daar niets aan gedaan?geen politie, maar door gezellige samenkomsten, dat kunnen de gemeenten toch organiseren?

 • Vulgus Plebs

  Wat een mooie Arische vrouw!

 • Lydia Appelmans

  Daarom is huren beter. Kan je sneller weg

 • Diederik Santini

  Ik kan ervan meespreken, heb ook zo'n buren due een ander mens het leven niet gunnen. Mijn moeder gaat eraan kapot !!!

 • Alexander Donckers

  Dat os toch altijd wat met die buren

Meld een bug