"De échte Donald Trump": harde windvlaag legt op onflatteuze wijze Trumps haargeheimen bloot

Donald Trump krijgt een harde wind in de rug die meer blootlegt dan hij wil.
AFP Donald Trump krijgt een harde wind in de rug die meer blootlegt dan hij wil.
Amerikanen zijn geobsedeerd door de haardracht van hun president: de kleur, de haarlak en vooral, de verborgen kale plekken. Een harde windvlaag op een vliegveld lijkt een antwoord te geven op de meest dringende vraag over het kapsel van Donald Trump. Ja, hij is eigenlijk veel kaler dan hij eruit ziet.

Op videobeelden van vorige week is te zien hoe Trump de trap van zijn presidentiële vliegtuig beklimt en hoe een harde wind op zijn achterhoofd blaast. Daar blijkt zijn zwakke plek te zitten: een grote kale plek met littekens. Bij het YouTube-filmpje staat een waarschuwende tekst: het is geen naar achter gekamd kapsel, maar een ‘naarachter-naarboven-eroverheen-eromheen-naarachter’-kapsel. Beelden van de onflatteuze windvlaag zijn al miljoenen keren bekeken.

(lees verder onder de video)

Het filmpje bevestigt een theorie die in het omstreden boek Fire and Fury stond. Dochter Ivanka Trump zou volgens dat boek haar vaders kapsel als volgt uitleggen: "Een leeg bord, een kaal eiland als gevolg van hoofdhuidreductie, met daaromheen haar dat naar het midden van de kale plek wordt gekamd en vastgezet met haarlak."

(lees verder onder de foto)

Donald Trump zwaait terwijl de wind met zijn haren speelt.
AFP Donald Trump zwaait terwijl de wind met zijn haren speelt.

In een analyse in The Washington Post leggen experts uit hoe zo’n hoofdhuidreductie werkt waarbij stukken hoofdhuid mét haar worden verplaatst en een kale plek naar achter wordt geschoven. Voordat Trump werd gekozen als president woelde talkshowhost Jimmy Fallon al eens uitgebreid door de haardos waarbij bleek hoe lang Trumps voorste lokken zijn.
62 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gertie Daerden

  Hoge bomen vangen veel wind

 • Raoul Hoylaerts

  waar is men mee bezig en wie trekt zich dat aan?behaard of kaal?het beleid is belangrijk,niet het haar,kleding,gewoontes,enz.of zijn de leveranciers van kritiek,hier,nota bene,perfecten?denk maar iets anders,een spreuk zegt:praat niet over jezelf,dat doen wij wel als je weg bent...

 • Jacky Coolman

  Had dat plaatje al ergens anders gezien en kon het niet meer terug vinden. Daar jullie toch iets achter lopen kon ik nog op oppikken. Dank daarvoor.

 • Diane Bernaerts

  Lydia Appelmans: hij ontvangt wél loon, hij heeft alleen zijn loon van de eerste 3 maanden weggegeven. Maar dat loon is sowieso peanuts tegenover de 100 miljoen dollar die zijn golftripjes nu al gekost hebben.

 • Jean De Grande

  Zijn dit dezelfde linkse onnozelaars die altijd zitten te mekkeren over pesten en zo? Goed bezig! Zielige lafaards.