Ga naar de mobiele website
^ Top

"Dankzij Facebook en mijn insulinepomp kon ik uit autokoffer ontvoerder ontsnappen"

Twitter
Een 25-jarige vrouw die vorige week het nieuws haalde nadat ze op een spectaculaire manier ontsnapte aan een ontvoerder, heeft verteld hoe ze dat klaarspeelde. Brittany Diggs kon de autokoffer open krijgen waarin ze opgesloten zat en uit de vertrekkende wagen springen.

De verpleegkundestudente uit het Amerikaanse Alabama was naar haar appartement aan het stappen toen ze vastgegrepen werd. "De kerel eiste geld en bedreigde me met een pistool", vertelt ze. "Toen ik zei dat ik geen cash bij me had, vroeg hij de pincode van mijn bankkaart. 'Of ik vermoord je', klonk het."

Daarop moest Brittany met hem de stad rondrijden en aan verscheidene bankautomaten geld afhalen. Maar na enkele mislukte pogingen werd hij lastig en beschuldigde hij haar ervan dat ze hem aan het lijntje hield. Daarop gooide hij haar in de koffer van haar eigen wagen en reed hij met haar weg.

Video
Maar Brittany liet zich niet zomaar meenemen. "Ik herinnerde me dat ik ooit een video had gezien op Facebook over hoe je een autokoffer langs binnen open kan krijgen", vertelt ze. "Ik gebruikte het lichtje van mijn insulinepomp om het klepje te vinden. Toen hij weer ergens gestopt was, greep ik mijn kans." (lees hieronder verder)

Dat deed ze op de parking van een tankstation, net toen haar ontvoerder weer wegreed. Haar ontsnapping werd gefilmd door de bewakingscamera's van de zaak en ging een week geleden de wereld rond. Op de beelden is te zien hoe ze daarna de winkel binnenloopt en om hulp roept. (lees hieronder verder)

rv

Haar ontvoerder is nog altijd op vrije voeten, maar Brittany wil verder met haar leven. Ze heeft besloten om Birmingham te verlaten om het achter zich te kunnen laten. Op het internet is al 28.000 euro ingezameld om haar daarbij te helpen. "Ik probeer niet te denken aan wat er is gebeurd, zodat ik door de dag raak", zegt ze. "Het was het griezeligste dat ik ooit in mijn leven heb meegemaakt."

Foto
De politie heeft intussen een foto van de ontvoerder verspreid. Ook hij werd gefilmd in het tankstation.

Een beeld van de dader.
Twitter Een beeld van de dader.Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug