“Dagen van Nicolas Maduro zijn geteld”

Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.
AFP Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo gaat ervan uit dat de Venezolaanse president Nicolas Maduro snel zijn biezen zal mogen pakken. "Ik ben er zeker van dat dankzij de Venezolanen de dagen van Maduro geteld zijn", stelde Pompeo zondag in een interview op CNN.

In een interview met Fox News sloot Pompeo opnieuw een militaire optie voor Venezuela niet uit. "Wij hebben gezegd dat alle opties op tafel liggen", luidde het.
In Venezuela zijn de spanningen tussen de oppositie (onder leiding van de zelfverklaarde interimpresident Juan Guaido) en de socialistische regering het voorbije weekeinde fors opgelopen. Maduro wil niet dat er humanitaire hulp voor het volk het land binnenkomt. Bij confrontaties aan de grens stierven zaterdag verschillende mensen. Er vielen ook honderden gewonden. 

Honderdtal militairen en agenten overgelopen naar Colombia

Sinds zaterdag zijn iets meer dan honderd leden van de Venezolaanse veiligheidstroepen gedeserteerd en overgelopen naar Colombia. Dat heeft de Colombiaanse migratiedienst laten weten.

In Venezuela zijn de spanningen tussen de oppositie (onder leiding van de zelfverklaarde interimpresident Juan Guaido) en de socialistische regering het voorbije weekeinde fors opgelopen. President Nicolas Maduro wil niet dat er humanitaire hulp voor het volk het land binnenkomt. Bij confrontaties aan de grens stierven zaterdag verschillende mensen. Er vielen ook honderden gewonden.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Henri Dederen

  Mr Faes de VRT gaf in haar duiding ook niet aan dat het land economisch geboycot wordt door de VS en dat alle tegoeden op bankrekeningen geblokkeerd werden. Verder zullen 4 vrachtwagens met hulpgoederen een land met 32 miljoen inwoners niet echt redden van de ondergang....

 • Willy Devroey

  Waarom wordt die man niet aangeklaagd voor genocide. Zijn bevolking crepeert en hij feest en verhindert bovendien dat nodige medische hulp en voedsel wordt aangevoerd.

 • Frans Faes

  VRT geeft in een "duiding" aan dat de slechte economische situatie in dat land zou voortkomen door de dalende prijzen op de oliemarkt. Dis maar ten kleine dele waar. Nergens wordt gewag gemaakt van het nefaste beleid gevoerd door een crypto communistische dictaroriaal regime dat er alleen op uit is de macht te behouden.

 • Birger Verberghe

  de dagen van Assad waren ook geteld ...