"Compleet verzinsel": Blair ontkent Trump te hebben ingelicht over Britse spionage

Gewezen Brits premier Tony Blair.
AFP Gewezen Brits premier Tony Blair.
Het controversiële boek Fire and Fury van Michael Wolff doet al dagen stof opwaaien, nog voor het in de winkelrekken ligt. Een van de claims: Tony Blair waarschuwde Donald Trump dat hij tijdens de verkiezingscampagne mogelijk werd afgeluisterd door de Britse inlichtingendiensten. "Een compleet verzinsel", reageert de gewezen Britse premier.

In het boek schrijft auteur Michael Wolff onder meer over een ontmoeting tussen Blair en Trumps schoonzoon Jared Kushner. Volgens Wolff had Blair gesuggereerd dat "de Britten het campagneteam van Trump surveilleerden, door het aftappen van telefoonlijnen en andere communicatiekanalen". Mogelijk werd Trump zelf ook afgeluisterd, zou Blair volgens Wolff gezegd hebben.

"Van begin tot eind verzonnen"

Daarnaast zou Blair ook naar een job als adviseur over het Midden-Oosten gehengeld hebben, aldus Wolff.

"Dit verhaal is volledig verzonnen, letterlijk van begin tot eind", reageerde Blair gisteren op de zender BBC Radio 4. "Ik heb nooit dergelijke conversatie gehad in het Witte Huis, niet met Jared Kushner en ook niet met iemand anders."

Blair gaf wel toe dat hij Kushner ontmoet heeft, maar niet dat hij afluisterpraktijken besproken heeft of gelobbyd heeft voor een job. "Natuurlijk heb ik hem ontmoet, en hebben we het over het vredesproces in het Midden-Oosten gehad", aldus Blair. "Maar ik hengelde niet naar een job, ik heb er geen aangeboden gekregen en ik wil er ook geen." 
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Diane Bernaerts

  Als aartsleugenaar Blair iets ontkent, is dat des te meer reden om het te geloven!

 • frans Venloo

  Blair de pion van de VS komt nog eens boven water .Misschien heeft hij terug vernietigingswapens gevonden ?

 • Arnout Jans

  Die is ook niet van z’n eerste leugen omgevallen

 • Kansarax Buda

  De grote leugenaar is daar weer... Deze man leeft met leugens en zijn vrouw denkt dat ze de koninging van GB is..

 • george patrick martou

  zegt de man die als schoothondje van bush Irak is binnengevallen omdat hij er massavernietigingswapens had zien liggen ... zou beter zich ergens wegsteken want die vent is een bedrieger eerste klas ! schande over hem, gepatenteerde leugenaar !