Exclusief voor abonnees

“Christian Brückner zoekt de zwaksten als prooi en speelt voor God”

Maddie McCann verdween in 2007 uit een vakantieresort in Portugal, terwijl haar ouders even verderop aan het dineren waren.
EPA Maddie McCann verdween in 2007 uit een vakantieresort in Portugal, terwijl haar ouders even verderop aan het dineren waren.
Komt er na dertien jaar eindelijk een doorbraak in het onderzoek naar de verdwijning van de Britse Madeleine McCann (3)? Duitse justitie zegt aanwijzingen te hebben dat de 43-jarige Christian Brückner het meisje vermoordde, maar nog niet genoeg om hem voor de rechter te brengen. Maar wie is de man die momenteel in het Noord-Duitse Kiel een gevangenisstraf uitzit voor drugshandel?

Zijn laatst bekende adres in Duitsland was in Braunschweig, een voormalige Hanzestad met bijna 250.000 inwoners. Brückner runde er van 2012 tot 2014 een kiosk. Niet in het historische centrum met zijn vakwerkwoningen, maar in het westelijke ringgebied, dat volgens lokale bewoners een slechte naam heeft vanwege de vele (drugs)criminaliteit. Het witte neonbord met blauwe letters hangt een kleine twintig jaar later nog altijd aan de voorgevel. Het draadglas in het onderste deel van de toegangsdeur is gebarsten. 

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.