“Chinese miljardair ontdook importtarieven VS”

De Chinese miljardair Liu Zhongtian.
AP De Chinese miljardair Liu Zhongtian.
De Chinese miljardair Liu Zhongtian is in de Verenigde Staten aangeklaagd voor deelname aan een samenzwering waarbij voor bijna 2 miljard dollar aan importtarieven voor aluminium zijn ontdoken. Dat melden zakenkranten Financial Times en The Wall Street Journal.

De aanklacht dateert al van mei maar is nu pas naar buiten gekomen. De praktijken waarvan Liu wordt beschuldigd zouden al zo'n tien jaar aan de gang zijn. Een direct verband met de huidige handelsoorlog is er niet, al liggen de importtarieven door de vete tussen de VS en China nu wel extra onder een vergrootglas.

Liu is oprichter van aluminiumreus China Zhongwang Holdings. Ook de naam van dat bedrijf wordt in de aanklacht genoemd. De zakenman zelf wordt beschuldigd van fraude en witwassen, waarop een een maximale gevangenisstraf zou staan van 465 jaar. Liu heeft de aantijgingen eerder al tegengesproken. Hij wordt op dit moment niet vastgehouden in de VS.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.