“China betrokken bij Marriott-hack”

EPA
De hackers die gegevens van tot wel een half miljard klanten van hotelketen Marriott buitmaakten, werkten mogelijk voor de Chinese overheid. Ze lieten aanwijzingen achter die daarop duiden, hoorde persbureau Reuters van bronnen bij het onderzoek.

Onderzoekers hebben hacksoftware, -technieken en -procedures gevonden die eerder werden gebruikt bij hacks die aan China zijn toegeschreven. Dat duidt er volgens kenners op dat Chinese hackers uit waren op het verzamelen van informatie uit het reserveringssysteem van Marriott voor spionagedoeleinden. De onderzoekers houden nog wel een slag om de arm, omdat sommige hacksoftware die eerder door Chinezen werd gebruikt inmiddels ook online beschikbaar is voor anderen.

Het identificeren van de hackers wordt verder bemoeilijkt omdat onderzoekers vermoeden dat meerdere groepen tegelijkertijd in het Starwood-reserveringssysteem rondsnuffelden sinds 2014. Marriott kocht concurrent Starwood in 2016. Onder meer Sheraton, Westin, W Hotels en Le Meridien vallen onder die groep.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Maarten

    De grootste hackers zitten in de VS, de NSA, maar daar spreekt men niet meer over, nu zijn de Chinezen de schuldigen omdat de VS hen eronder wil krijgen en de VS groter wil doen lijken.