“China achter hack computersystemen Australisch parlement”

Foto ter illustratie.
thinkstock Foto ter illustratie.
China zit achter de hack van de computersystemen van het parlement van Australië begin dit jaar. Dat melden vijf bronnen binnen de Australische inlichtingendienst ASD aan persbureau Reuters.

In maart concludeerde de ASD al dat het Chinese ministerie voor Staatsveiligheid verantwoordelijk is voor de cyberaanval, stellen de bronnen. De bevindingen werden geheim gehouden om de handelsrelatie met Peking niet onder druk te zetten.

De Australische premier Scott Morrison wil niet op het verhaal reageren. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent dat China achter de aanval zit.

“Geraffineerde aanval”

In februari werd bekend dat hackers waren doorgedrongen in de computersystemen van het Australische parlement, drie maanden voor de verkiezingen. Morrison sprak destijds van een "geraffineerde" aanval die vermoedelijk door een buitenlandse mogendheid is uitgevoerd. Maar hij noemde geen land. Het is niet bekend welke gegevens de hackers precies hebben buitgemaakt.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jef Heffens

    Waarom heeft China een kunstmatig eiland gebouwd in de Zuid-Chinese zee en probeert China deze zee te annexeren. Op korte termijn om zich alle grondstoffen in die zee toe te eigenen en op langere termijn als uitvalsbasis om Australië te annexeren. Als US zich zou terugtrekken uit de pacific dan mag je verwachten dat dit een korte termijn planning wordt.

  • Dirk Janssens

    Waar stopt deze waanzin? En dan maar hypocriet handjes schudden voor de pers. Als we zo doorgaan, zullen er overal chinese muren opgetrokken worden.

Video