Ga naar de mobiele website
^ Top

'Champagne' mag in China enkel en alleen nog op bubbelwijnen uit Frankrijk

Champagne mag enkel en alleen op de enige echte Franse wijn uit de Champagnestreek
getty Champagne mag enkel en alleen op de enige echte Franse wijn uit de Champagnestreek
China heeft besloten om het merk 'champagne' alleen nog toe te laten op wijnen die geproduceerd zijn in de Franse regio die dezelfde naam draagt. Hier zijn de Franse wijnboeren uiteraard gelukkig om, aangezien de verkoop van champagne over de hele wereld razendsnel groeit. Dit meldt de Engelse onlinekrant The Local.

De verkoop van Franse wijn uit Champagne neemt de laatste jaren enorm toe in 's werelds tweede grootste economische grootmacht China. Van 50.000 flessen in 2001 groeide de markt naar ruim 2 miljoen vorig jaar. China is hiermee de vijfde grootste afzetmarkt buiten de Europese Unie.

Effectiever actie
China is echter een land dat gekend is om zijn massaproductie in namaakgoederen. Het merk 'Champagne' wordt niet alleen gebruikt voor Chinese bubbelwijnen, maar ook voor andere goederen zoals kaarsen en hondenspeeltjes, aldus het Internationale Comité van Wijnen uit Champagne (CIVC). De nieuwe beperking die erdoor is gekomen, laat de Franse wijnorganisatie toe om effectiever actie te ondernemen tegen fout gelabelde producten. Champagne mag voortaan enkel en alleen worden gemaakt in de Franse regio met een specifieke druivensoort en volgens een beschermde methode.

Ook cognac en Scotch whisky
Het Aziatische land heeft niet alleen strengere regels ingevoerd op het label champagne, ook cognac en Scotch whisky zijn erkend als merknaam, aldus Pei Xiaoying directeur van AQSIQ, de organisatie die zich bezighoudt met de bescherming van merknamen in China.

VS en Rusland
In de VS en Rusland is de Franse champagne nog niet herkend als merknaam voor wijn met bubbels. Volgens Le Mailloux (CIVC) is die bescherming nodig om een goede toekomst voor de wijn te garanderen.

Meer over


Meld een bug