“Campagnemeeting Trump in Tulsa mee verantwoordelijk voor stijging aantal coronabesmettingen”

Bij de rally van president Donald Trump in Tulsa stonden mensen op elkaar gepakt, de meesten zonder mondmasker.
AP Bij de rally van president Donald Trump in Tulsa stonden mensen op elkaar gepakt, de meesten zonder mondmasker.
Er was veel te doen rond de rally van Donald Trump eind juni in Tulsa, Oklahoma. Volgens de directeur van het departement Gezondheid van Tulsa County, Bruce Dart, heeft die bijeenkomst wel degelijk bijgedragen tot de huidige stijging van het aantal Covid-19-gevallen in de regio.

“De voorbije dagen noteerden we bijna 500 nieuwe besmettingen en iets meer dan twee weken geleden vonden er enkele grote evenementen plaats, dus we moeten de stipjes maar gewoon met elkaar verbinden”, aldus Dart. Nog voor de campagnemeeting van Trump op 20 juni in Tulsa had Dart negatief advies gegeven uit gezondheidsoverwegingen. 

“Belangrijke evenementen in de voorbije weken” hebben volgens Dart “meer dan waarschijnlijk bijgedragen” tot een stijging van het aantal gevallen in Tulsa County, waar meer dan 600.000 mensen wonen. Dinsdag werd een record van 261 nieuwe gevallen opgetekend. 

Dinsdag werden in de staat Oklahoma 858 nieuwe besmettingen vastgesteld, woensdag 673. Sommige ziekenhuizen zitten heel dicht bij de maximumbezetting van hun bedden.

President Trump heeft inmiddels al, in volle coronapandemie, een nieuwe grote rally gepland in New Hampshire.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.