“Cabinepersoneel dreigt met stakingen bij Lufthansa”

Het cabinepersoneel van het Duitse Lufthansa dreigt met stakingen nadat onderhandelingen over meer loon mislukten.
AFP Het cabinepersoneel van het Duitse Lufthansa dreigt met stakingen nadat onderhandelingen over meer loon mislukten.
Het cabinepersoneel van Lufthansa en van dochterondernemingen Germanwings en Eurowings dreigt met stakingen. Volgens de Duitse krant Der Spiegel is overleg tussen vakbond Ufo en de directie van Lufthansa mislukt. De bond zal zijn plannen voor acties op korte termijn uit de doeken doen.

De vakbond en directie zijn al maanden in onderhandeling over meer loon. De voorbije weken legde het cabinepersoneel ook al meerdere keren het werk neer om hun eisen kracht bij te zetten. Daardoor gingen honderden vluchten niet door en werden tienduizenden reizigers gedupeerd.

Meer dan alleen loon

Volgens Der Spiegel gaat het in de onderhandelingen om meer dan alleen loon. Zo zouden er organisatorische kwesties spelen. Ook zou het ontslag van Ufo-voorzitter Nicoley Baublies, die als purser voor Lufthansa werkte, onderwerp zijn in de gesprekken.

Eerder legde het cabinepersoneel al meerdere keren het werk neer. Daardoor gingen honderden vluchten niet door met tienduizenden gedupeerde reizigers tot gevolg. Bij een driedaagse staking rond Nieuwjaar werden nog 200 vluchten geannuleerd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.