"Ca va, Manu?" - Macron geeft onbeleefde tiener veeg uit de pan

Emmanuel Macron neemt een selfie met het aanwezige publiek tijdens een ceremonie ter ere van de oproep van Generaal Charles de Gaulle tot verzet tijdens WOII.
EPA Emmanuel Macron neemt een selfie met het aanwezige publiek tijdens een ceremonie ter ere van de oproep van Generaal Charles de Gaulle tot verzet tijdens WOII.
“Ca va, Manu?” – “Alles goed, Manu?” vroeg een Franse tiener vandaag aan Emmanuel Macron toen die een ceremonie bijwoonde ter nagedachtenis van generaal Charles de Gaulle. De Franse president was daar echter niet echt van gediend. “Nee, nee, nee, nee, nee, je bent hier op een officiële ceremonie, je gedraagt je zoals het hoort”, reageerde hij.

“Je kan de idioot uithangen, maar vandaag is het de Marseillaise en het Partizanenlied. Je noemt me meneer de president van de Republiek of meneer”, ging Macron verder. “Ja meneer”, reageerde de tiener gedwee. 

“Precies, zo is het goed”, antwoordde Macon, maar daar stopte zijn preek niet. “Je moet de zaken in de juiste volgorde doen. Als je op een dag de revolutie wilt ontketenen, zorg je ervoor dat je eerst een diploma hebt en eten op de tafel brengt, akkoord?” De jongen, onder de indruk van de onverwachte uithaal, kon enkel nog met een verlegen ‘ja’ antwoorden. “En pas dan kan je lessen aan anderen geven”, besloot Macron, terwijl hij de tiener nog een bemoedigend klopje op de arm gaf.

Het is niet de eerste keer dat de Franse president voor de camera scherp reageert op mensen die hem uitdagen of onvoldoende respect tonen. Tijdens de presidentscampagne beschuldigde een stakende arbeider hem er vorig jaar van "een man in een pak" te zijn. "De beste manier om voor een pak te betalen is om een job te zoeken", sneerde Macron toen terug.
39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nicolas Lauwers

  Manu’tje kon het gewoon niet verkroppen dat hij daar bijna de kleinste van de hoop was

 • Peter Dewaele

  Een man op zijn plaats. Visie en resultaten. Precies wat Frankrijk nodig had. Slaagt er zelfs in om de SNCF te hervormen. Zijn beste quote: ‘Let’s make the world great again’.

 • Monique Moens

  President van de rijken

 • Michel Van Limbergen

  Populisme? Traditionele politici maken zich er nog schuldiger aan dan degenen die ze ervan beschuldigen! Ziehier het voorbeeld.

 • Sonia Mertens

  Ik vindt vooral macron den onbeleefderik