"C'est reparti!": dit is nieuwe cover van Charlie Hebdo

kos
Een hond die op de vlucht slaat met een exemplaar van Charlie Hebdo en wordt achternagezeten door een hele horde vijandige mormels: zo ziet de nieuwste cover eruit van het Franse satirische weekblad dat deze week na een pauze van zes weken weer in de kiosk ligt.

Anderhalve maand na de dodelijke aanslag op Charlie Hebdo, komt er woensdag weer een gewone versie van het blad uit: nummer 1179. De redactie wil op die manier opnieuw aanknopen met de actualiteit en op wekelijkse basis verschijnen.

Net zoals voor de editie die vlak na het bloedbad verscheen, tekende cartoonist Renald 'Luz' Luzier de cover. "C'est reparti", luidt het terwijl een hond met een exemplaar van het weekblad op de vlucht is voor een bende personen waarin we de trekken van Sarkozy, Marine Le Pen, een jihadist, de paus en een zakenman herkennen.

Onbezonnen
Luz koos voor een hond omdat die dieren volgzaam maar ook roekeloos zijn want Charlie Hebdo "is immers even onbezonnen".

De redactie heeft beslist om deze editie op 2,5 miljoen exemplaren te drukken. Voor de aanslag lag dat aantal op slechts 50.000 exemplaren, na de terroristische daad werden 8 miljoen exemplaren gedrukt. Eenzelfde verhaal wat het aantal abonnees betreft. Sinds de aanslagen telt het blad 200.000 abonnees, tegen 10.000 voordien. Het is dus heel moeilijk om in te schatten hoe groot de vraag dit keer zal zijn.

De redactie is op zoek naar een nieuw kantoor, maar werkt voorlopig nog in de lokalen van de krant Libération.

Luz met de vorige cover vlak na de aanslag
EPA Luz met de vorige cover vlak na de aanslag
PHOTO_NEWS
AP