"Britse ministeries moeten tot 40 procent besparen"

UNKNOWN

De Britse regering is een nog hardere besparingskoers ingeslagen om het begrotingstekort aan te pakken. Het ministerie van Financiën heeft elk ministerie opgedragen om besparingen tot 40 procent te onderzoeken, zo berichten Britse media vandaag. De vakbonden dreigen al met stakingen als de regering haar plannen doorzet.
 
The Mail on Sunday heeft het over de grootste knip in overheidsuitgaven in de geschiedenis van de ontwikkelde wereld. Door de plannen zouden grote delen van de overheidsdiensten kunnen sluiten en kunnen tienduizenden politieagenten, onderwijzers en andere overheidsmedewerkers hun baan verliezen, luidt het.
 
Bij Financiën luidt het dat aan de ministeries is gevraagd na te gaan wat het voor hun dienstverlening zou betekenen als er bijvoorbeeld 25 of 40 procent van het budget geschrapt zou worden. "We zeggen niet dat er 40 procent gesnoeid zal worden", klinkt het. De nieuwe regering van conservatieven en liberalen kondigde in juni al een omvangrijk besparingsplan aan om het begrotingstekort van 156 miljard pond (189 miljard euro) te verkleinen. (afp/adv)