“Britse brexit-onderhandelaar Robbins stapt op”

De Britse brexitonderhandelaar Olly Robbins.
REUTERS De Britse brexitonderhandelaar Olly Robbins.
Olly Robbins, de belangrijkste brexit-onderhandelaar van het Verenigd Koninkrijk, verlaat zijn post zodra hij de nieuwe premier heeft bijgepraat. Dat meldt de politiek commentator van The Sunday Times. 

Robbins kreeg van de voorstanders van een vertrek uit de Europese Unie zware kritiek wegens de deal die hij premier Theresa May hielp sluiten in Brussel. Het Britse parlement stemde de overeenkomst tot drie keer toe weg.
Downing Street heeft nog niet gereageerd op het bericht dat Robbins ermee stopt.

Boris Johnson, de favoriet om May op te volgen, heeft volgens de Mail on Sunday een transitieploeg geformeerd die de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker en EU-onderhandelaar Michel Barnier zo snel mogelijk zal uitnodigen om de brexitbesprekingen te heropenen.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Landsman

  Net zoals bij ons gaat het over postjes. Dat ze net als bij ons een land de vernieling in rijden kan politiekers niets schelen. Het volk krijgt politiekers waarop ze stemmen, net als bij ons.

 • Bruno Draulans

  Wat een klucht is dat, zeg. De Britten hebben nu toch wel een hoop geloofwaardigheid verloren. Ze wilden eigenlijk nooit helemaal meedoen met Europa en behielden hun Pond, om connectie te houden met Vs. Nu ze dan toch kunnen uitstappen uit Europa, willen ze niet weg. Thuis noemen ze dat een tweezak, iemand die van twee walletjes wil eten.

 • stefan crama

  Dat dit saga zo snel mogelijk eindigt.

 • Roger Deprez

  En dan Europa wat zijn de maatregelen die genomen moeten worden of is het weer de kop in het zand steken en de zaak in het honderd laten lopen, het zou niet de eerste keer zijn en zeker niet de laatste keer.

 • Michel Van der Hoydowch

  Boris zal het Brits “IMPERIUM” wel verder naar de vernieling helpen en het volk zal lijden om zijn machtshonger te bevredigen .