“Brexitbetoger” op dak van Londens station stort Eurostar-verkeer in chaos

(Archieffoto)
ANP (Archieffoto)
Eurostar heeft deze ochtend elf treinen van en naar het Londense station St. Pancras opgeschort door een indringer. De man, naar verluidt een “brexitbetoger”, is opgepakt, waardoor het treinverkeer kan hernemen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Volgens de Britse politie is de verdachte een 44-jarige man. Verschillende Britse media melden dat het om een brexitbetoger gaat die eerst op de sporen was geraakt en later op het dak van Londen St. Pancras was geklommen. Officieel is dat nog niet bevestigd. 

Op beelden was wel te zien hoe een persoon op het dak van het station met een “Engelse vlag” stond te zwaaien. Als gevolg van het incident werd alle Eurostar-verkeer onmiddellijk opgeschort. In totaal konden elf treinen van en naar St. Pancras niet uitrijden.

Ook Eurostar bevestigt dat de man intussen is opgepakt. Het treinverkeer zal “snel kunnen hernemen”, klinkt het op Twitter, al verwacht de maatschappij wel nog zeker tot de middag afschaffingen en ernstige vertragingen.

Eurostar raadt alle reizigers die deze ochtend zouden vertrekken aan hun treinrit te annuleren. Wie een ticket heeft, kan dat gratis omruilen via deze website.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ingrid Vantroostenberghe

  Zal een gepeperde rekening krijgen

 • Patricia De Boodt

  Correctie op de brichtgeving: het is sinds 20u gisterenavond dat alle eurostar treinen gecancelled zijn...na 2u wachten kregen we gelukkig een hotelkamer . De man is nu (9u-13u later) gevat. Benieuwd wanneer de massa gestrande reizigers over het kanaal raakt. Eurostar krijgt de 1ste prijs voor non-informatie, gebrek aan alternatieven en chaos.

 • Rudolf Pawly

  1man op het dak en geen verkeer meer ??? Belachelijk

 • kris verstraelen

  Voor 1 man alles stil leggen?

 • Joan Lute

  Waarom zou er nog een trein, vliegtuig of vrachtwagen van of naar het VK moeten vertrekken als er geen enkel officieel akkoord of overeenkomst is. Out is out en daarmee uit. Laat ze het in Londen maar zelf oplossen.